Hamlet Protein: - Hæv indholdet af råprotein og tjen fem kroner ekstra pr. gris

Der er penge at hente i slagtesvineproduktionen i denne tid, men muligheden for yderligere fortjeneste ved foderoptimering foreligger i flere besætninger. Det meddeler Hamlet Protein.

Normerne for protein og aminosyrer til grise i Danmark er fastsat ud fra en økonomisk optimal betragtning. Det er ifølge Hamlet Protein i Horsens også den eneste rigtige måde at betragte normer på, da der produceres grise for at tjene penge.

Og det er samtidig en antagelse, der er værd at have i mente i en tid, med smågrisepriser på den rigtige side af 600 kroner og en notering på 14 kroner pr. kilo for slagtesvin.

Mere råprotein – højere indtjening

Hamlets ernæringseksperter indenfor grise påpeger i en pressemeddelelse, at man ifølge meddelelse nummer 688 fra Seges Svineproduktion kan hæve indholdet af fordøjeligt råprotein i foderet til smågrise og derved forbedre den daglige tilvækst og foderudnyttelse.

- Opskriften er ligetil: Byt 1,5 procent hvede ud med 1,5 procent HP 300 i smågriseblandinger indtil 30 kilo. Derved hæves fordøjeligt råprotein med fem procent.

Ifølge Hamlet Protein forventes den daglige tilvækst i smågrisestalden derved at stige med 15-20 gram pr. dag, og foderudnyttelsen forbedres med cirka 0,1 FEsv pr. kilo tilvækst.

- Denne øgede effektivitet giver fem kroner pr. gris, når alt er betalt, lyder det fra ernæringseksperterne.

Højere vægt eller hurtigere afgang

I stalden er grisene cirka et kilo større ved afgang, eller de opnår samme vægt to dage tidligere.

Ifølge Hamlet Protein kræver ændringen ingen beregning eller ændring i mineralblandingen, men løfter aminosyreindholdet.

- Det er ikke sandsynligt, at det ekstra protein vil belaste grisens tarmsundhed, da HP 300 har en høj fordøjelighed og et lavt indhold af skadelige stoffer, hvilket er befordrende for tarmsundheden, lyder det i meddelelsen fra producenten af sojaproteinkoncentrat.

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 65

Læs også