Opnå præcision med dronebaseret spotsprøjtning

Ved at bruge dronefotos til at finde problemområderne i marken, er det muligt at opnå store besparelser på både kemi og økonomi. Teknologisk Institut har undersøgt præcisionen på både drone og marksprøjter, og giver her et bud på, hvordan kemien bedst rammer problemerne i marken.

Dronebillede af udført spotsprøjtning på stubmark med rød farve. Den mørkerøde baggrundsfarve er der, hvor der er behandlet i marken, og den blå farve er tildelingskortet. Forskydningen mellem planlagt og udført er næsten 2 meter. Eksempel fra test af spotsprøjtningskort. Billedet fra venstre: Visuel visning af tildelingskortet udarbejdet fra drone. Billedet i midten: Er en visuel visning af sprøjtens registrering af, hvor den har åbnet sektionerne på dyseniveau. Billedet til højre: Dronebillede efter udsprøjtning med rød farve på stubmark.

En forudsætning for korrekt udførte spotsprøjtning i marken er en præcis kortlægning og derefter korrekt indstilling af marksprøjten.

- Vi ved erfaringsvis at teknikken på sprøjterne med sektions- eller dyseafluk virker, men der er flere forskellige faldgruber, hvor der skal være opmærksomhed for at få det ønskede resultat, fortæller faglig leder Thomas Nitschke fra Teknologisk Institut.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også