DLG er klar med tørringstakster for kommende høst

Høsten er lige om hjørnet, og dermed kan DLG nu præsentere tørringstaksterne til årets høst, som har ladet vente på sig på baggrund af usikkerheden i energi- og råvaremarkedet.

I april offentliggjorde DLG høstbetingelserne for 2022, der dog ikke inkluderede tørringstakster. Situationen i Ukraine og store udsving i energipriserne har vanskeliggjort at fremlægge takster, der afspejler energimarkedet.

- Vi skal både for kundernes og DLG´s bedste sikre af tørringstaksterne afspejler energimarkedet så præcist som muligt, og derfor er jeg også glad for, at vi nu kan præsentere tørringstaksterne for årets høst, siger Camilla Blicher Simonsen, vicekoncerndirektør for Salg & Kunderelation.

Et uroligt marked

Tørringstaksterne, som nu er tilgængelig på dlg.dk og via linket nedenfor, er en del af DLG´s nye afregningsmodel, som blev præsenteret sidste år, der bygger på princippet om at kunden udelukkende skal betale for den service, han eller hun bruger.

- Jeg tror, at vi alle kan mærke de stigende energipriser, hvad enten man kigger på varmeregningen eller brændstofpriserne. Det betyder også, at der er større omkostninger forbundet med at tørre korn og afgrøder i forbindelse med høsten, siger Camilla Blicher Simonsen.

- Heldigvis sikrer vores robuste afregningsmodel, at landmanden kun betaler for den service han eller hun bruger - Ikke mere og ikke mindre. Vi arbejder målrettet for at blive helt klar til at høsten går i gang, og vi ser frem til at modtage landmandens afgrøder på vores mange modtagerpladser landet over, siger slutter hun.

Læs også