2.500 hektar på halvandet år: Crosscutter Carrier er en schweizerkniv hos nordjysk landbrug

Hos K/Agro ved Sindal er høsten godt i gang, og derfor er forberedelsen til næste års afgrøder det også. Og særligt én harve har mange funktioner i den forbindelse.

Den 6,25 meter brede Väderstad Carrier har en høj kapacitet, og Kenneth Jensen er tilpas med, at alle traktorer på bedriften kan trække den. Foto: Kasper Stougård - Én af fordelene ved Väderstad-harven er den simple indstilling, så jeg kan lynhurtigt oplære en ny mand i at køre med den, siger Kenneth Jensen, mens han justerer harvedybden med clipssystemet. Foto: Kasper Stougård Den bølgede Crosscutter-tallerkenen var årsagen til, at Carrier-harven blev føjet til K/Agros maskinpark. Og den udmærker sig til en lang række opgaver. Foto: Kasper Stougård Väderstad Carrier-harven med crosscutter-tallerkener sikrer ifølge Kenneth Jensen, driftsleder ved K/Agro, næsten fuld gennemskæring allerede ved halvanden til to centimeters arbejdsdybde. Derfor er den optimal til at lave falsk såbed. Foto: Kasper Stougård

- Vi ville helst køre på samme mark som mejetærskeren, men det meste af vores halm bliver snittet til vores biogasanlæg. Derfor bliver vi nødt til at vente, til snitteren har været der, siger Kenneth Jensen, driftsleder i marken hos K/Agro ved Sindal.

Vi sidder i kabinen på en John Deere 6.250R, som går ud over den flade stubmark med 15 til 17 kilometer i timen. Brændstofmåleren siger 30 liter i timen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også