Majssorter topper igen i landsforsøg

De netop offentliggjorte resultater for majs i landsforsøgene bekræfter, at majssorten Benco fra Syngenta nu for andet år i træk har det højeste udbytte målt både på hkg/ha tørstof og NEL20 udbytte. Derudover viser virksomhedens andre kendte helsæds-sorter også gode resultater.

Hos Syngenta er der stor glæde over de nye majsresultater fra landsforsøgene. Blandt andet det høje Nel20 udbytte og den stabilitet Benco viser over meget forskellige vækstsæsoner og at den kan dyrkes på forskellige lokaliteter og stadig opnå højt udbytte.

- Benco ligger i den sildige modningsgruppe FAO 205 som fortrinsvis dyrkes på lune lokaliteter, som øerne og Sønderjylland, men ser man på de sidste års resultater kan sorten også godt dyrkes med flotte resultater i Midtjylland og kystnære områder, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager i Syngenta Norden og tilføjer, at det selvfølgelig er vigtigt at vælge sorter, der modner på rette tidspunkt i forhold til ens lokalitet.

Majs til helsæd

Andelen af majs har i mange år været stigende i køernes foderration og derved spiller majsensilagen en stor rolle i bedrifternes mælkeproduktion og samlet økonomi.

Kvalitetsparametrene NEL20, FK NDF og stivelseprocent eller balancen heraf, er parameter som sikrer foderkvaliteten, ædelyst og mælkeydelse i landets malkekvægsbesætninger.

Her viser resultaterne af landforsøgene, at de kendte sorter SY Silverbull og søstersorten SY Larson klarer sig rigtig godt.

- Med SY Silverbull, som sætter standarden i forhold til samlet kvalitet af testede majssorter i Danmark og søstersorten SY Larson, kan du sikre en optimal fodring af højt-ydende malkekøer. SY Silverbull og SY Larson ligger i den middeltidlige gruppe på FAO 170, som kan dyrkes i hele landet uden at skulle bekymre sig om sorten, når at modne til tiden, siger Torben Sørensen, Seeds Product Manager i Syngenta Norden.

Læs også