Nu skal næringsværdien af raps undersøges for 3,3 millioner kroner
Et nyt GUDP-projekt forventes at gøre rapskager og -skrå til pålidelige alternativer til soja i svinefoder.

Deltagerne i et GUDP-projekt forventer at bakterier og enzymer vil kunne øge rapsprodukters fordøjelighed og foderudnyttelse som svinefoder, og at det vil medføre besparelser for svineproducenten. Arkivfoto
- Soja udgør et omdiskuteret problem, både når vi taler om klima, miljø og biodiversitet.
- Der er således mange gode grunde til at finde danske alternativer til importeret soja. Og et af de alternativer kan være restproduktet fra de ikoniske gule rapsmarker: rapskager og rapsskrå.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her