Første mellemstore elektriske gravemaskine

Volvo EC230 Electric leveres også med et ladekabel med et effektniveau på 22 kW, hvorved batteriet kan oplades via en CEE-stikkontakt, foruden muligheden for en mobil powerbank.

Den første mellemstore elektriske gravemaskine fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) EC230 Electric er nu tilgængelig for udvalgte kunder i Europa. Gravemaskinen, der er en af kun ganske få batteridrevne større gravemaskiner i branchen, har allerede vist sig succesrig på en række forskellige anvendelsesområder i både Europa og Asien.

EC230 Electric-gravemaskinen på 23 tons leverer den samme ydelse som dens konventionelle dieselmodpart, men med de ekstra fordele med nul emissioner, lav støj, lave vibrationer, bedre styrbarhed og lavere samlede ejeromkostninger. Operatører rapporterer, at den ikke blot opnår samme gravestyrke som den tilsvarende dieselmodel, Volvo EC200E, men endda gør det med en endnu hurtigere cyklustid og meget mindre støj.

Vedvarende kraft

Reduktion af skadelige emissioner og forstyrrende støj er også en stor fordel. Faktisk er EC230 Electric så effektiv, at selv med den energi, der kræves for at producere batterierne, er de totale emissioner stadig lavere end dieseludgaven.

Maskinen drives af litium-ion-batterier og er blevet konstrueret til at udføre en fuld arbejdsdag på otte timer, med en hurtig højeffekt-opladning i frokostpausen.

Som en maskine til generelle formål er den beregnet til mange forskellige opgaver, herunder materialebrydning, jordflytning og planering ved forberedelse af byggepladser i byggesegmentet, foruden affalds- og skrothåndtering i genanvendelses- og renovationssegmentet.

EC230 Electric er udstyret med en CCS2-stikforbindelse, og den leveres også med et ladekabel med et effektniveau på 22 kW, hvorved batteriet kan oplades via en CEE-stikkontakt, foruden muligheden for en mobil powerbank, bygget specifikt til at opfylde de krav, EC230 Electric har.

Læs også