bannerPos

Stort potentiale for brug af biogas i økologien

Seniorforsker ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, Henrik B. Møller, ser stor fremtid i at recirkulere næringsstoffer på de økologiske bedrifter gennem biogasanlæg.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
30-11-2019 14:24
Sidste uges økologikongres bød blandt andet på oplæg fra seniorforsker fra Aarhus Universitet, der så mange fordele ved brug af biogas i den økologiske produktion.

Er der brug for biogas i økologien?

Spørgsmålet blev stillet, da Henrik B. Møller, seniorforsker ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, på sidste uges økologikongres beskrev, hvordan næringsstoffer kan recirkuleres på bedriften via biogasanlægget.

- Biogas kan gøre, at vi kan få flere næringsstoffer til rådighed, sagde han og uddybede.

- Biogas gør, at vi får

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next