En kraftfuld begyndelse

Deutz-Fahr har nu meldt sin deltagelse blandt stortraktorerne. 11-seriens 350-440 hk traktorer er på vej, og vejen banes af 9-seriens flagskib, 9340 TTV. Vi har testet den 336 hk store traktor i laboratoriet og i marken.

Det er showtime, når man med en elektrisk knap åbner den store hjelm. Og Deutz-motoren derinde er velsagtens traktorens største attraktion. Seks-stolpers kabine i lyse farver. Air-con gør det godt, men kabinen fornemmes lidt snæver. Kørehåndtaget har plads til masser af funktioner. Knapperne til tommelfingeren ligner hinanden meget. Den sorte knap er til foragerautomatik og der er to manøvreknapper til hydraulikken. Sauter frontliften med sin robuste ramme løfter 4,4 tons i hele området.  Lækkert rat med obligatorisk information i instrumentbrættet. Der er tilpas plads i boksen, en stor køleboks og et komfortabelt passagersæde. Bagliften fungerer fejlfrit og masser af løftekraft. Dertil kommer seks dobbeltvirkende olieudtag og mulighed for et olieflow på mere end 214 liter i minuttet.

Designteamet for Deutz-Fahr er på sporet, men kan funktionaliteten følge med? Det finder vi ud af ved at inspicere 9340 TTV i Profi-testcentret.

I dynamometret med standardomdrejninger var ydelsen 273,1 hk på pto’en – ikke dårligt for en traktor der, ifølge brochuren, kan nå op på 311,1 hk. Ydermere pressede vi Deutz TTCD 7.8 motoren til en pto-ydelse på 301,5 hk med 1.900 motoromdrejninger.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også