bannerPos

Beskæftigelsesmateriale giver pænere fjerdragt

Det fungerer rigtig godt med Peckstone-beskæftigelsesmaterialet. Ikke mindst fordi det giver dyrene mulighed for at få dækket deres naturlige pikke-adfærd, lyder det fra jysk fjerkræavler. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

AF: ERIK KJÆRGAARD CHRISTENSEN

15-02-2020 06:00
- Dyrene piller hinanden mindre og holder en pænere fjerdragt længere, siger ægproducent, der bruger Peckstone beskæftigelsesmateriale fra Vilofoss.

- Hønsene er helt vilde med det.

Ægproducent Bent Jensen, Lille Hejbøl ved Ølgod, lægger ikke skjul på sin begejstring for Peckstone-beskæftigelsesmaterialet, som han bruger til både sine æglæggere og sit kyllingeopdræt.

- Vi udfasede vores burægsproduktion med udgangen af 2019 og er nu skiftet helt over til skrabeægsproduktion. Det betyder, at hønsene nu går frit og derfor har brug for beskæftigelsesmateriale, forklarer Bent Jensen.- Det fungerer rigtig godt med Peckstone-beskæftigelsesmaterialet. Ikke mindst, fordi det giver dyrene mulighed for at få dækket deres naturlige pikke-adfærd, tilføjer han.

Fås i tre hårdhedsgrader

Peckstone-beskæftigelsesmaterialet markedsføres af Vilofoss.

Produktet, der er udformet som en sten, indeholder vitale salte og mineraler og muliggør individuel optagelse af mineraler som magnesium, kalcium og natrium, oplyser Vilofoss.

Beskæftigelsesmaterialet markedsføres i tre varianter med tre forskellige hårdhedsgrader, som er tilpasset de forskellige dyregrupper:

Medium, Hård og Ekstra Hård

* Peckstone Medium vejer otte kg og er specielt velegnet til kyllinger, levedyr og slagtekyllinger med kort opfedningsperiode.

* Peckstone Hård vejer 10 kg og er velegnet til hønniker, æglæggende høns, slagtekyllinger med længere opfedningsperioder og kalkuner.

* Peckstone Ekstra Hård vejer også 10 kg og er især egnet til æglæggende høns og forældredyr samt til kalkuner.

Beskæftigelsesmaterialet kan også bruges i økologiske produktioner. Ifølge Vilofoss bør der være én Peckstone-sten til rådighed for hver 500-800 dyr.

ekc

Et plus for dyrevelfærden

- Dermed er dette beskæftigelsesmateriale et klart plus for dyrevelfærden hos vore høns og kyllingeopdræt. Vi oplever, at dyrene piller hinanden mindre, så de derfor holder en pænere fjerdragt i længere tid. Konsekvensen heraf er, at vores forbrug af andre beskæftigelsesmaterialer reduceres, lyder det fra den sydvestjyske landmand.

Peckstone er udformet som sten. Når dyrene pikker på stenene, giver det et naturligt slid på næbbene. Det er vigtigt, da fjerkræbranchen herhjemme for syv år siden besluttede at ophøre helt med næbtrimning, forklarer Bent Jensen.

- Vi har valgt at bruge den ekstra hårde type af Peckstone-stenene, som indeholder forskellige vigtige mineraler, fortæller han.

Paller med 100 styk

Ejendommen får stenene hjem på paller med 100 stk.

- De er nemme at læsse på en trillebør og fordele rundt i staldene. Vi bruger cirka 75 Peckstone-sten om ugen, og udgiften til beskæftigelsesmaterialet udgør i øjeblikket lige omkring to kroner pr. årshøne, fortæller Bent Jensen.

- Peckstone opfylder alle de skrappe krav, som gælder, når man producerer konsumæg. Vi er 100 procent trygge ved at bruge det, og jeg tror, det er en løsning, som vil kunne videreudvikles, siger han.

Nord-West noteringen stiger med to euro

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.
Side 1 af 1777 (35524 artikler)Prev1234567177517761777Next