De danske fødevareproducenter udvikler sig i forskellige retninger i fremtidens landbrug, mener afdelingsdirektør i Jyske Bank, Michael Haahr Andersen.

- Der er forskellige veje at gå. Jeg tror, at vi vil se et mere blandet mix af landmænd i forhold til at udnytte stordriftsfordele, specialproduktion, eller noget helt andet. Desuden vil vi se flere forskellige ejerformer og flere, der ikke selv ejer bedriften.

- Indtjeningspotentialet er grundlæggende solidt

Michael Haahr Andersen, direktør for Jyske Banks Landbrug Syd-afdeling

Selvom der er udsigt til ganske store forandringer i landbruget, er erhvervet interessant at låne ud til, mener Michael Haahr Andersen.

- Indtjeningspotentialet er grundlæggende solidt. Der er et marked for danske fødevarer, blandt andet fordi klimadagsordenen forventes at komme til at fylde mere fremover. Det vil give de danske producenter potentiale til at øge deres afkast, vurderer han, og tilføjer:

- Det helt essentielle er, at vi sikrer, at de fremtidige landbrug ikke er så gældstunge som hidtil.