bannerPos

Husk Viden på tværs på tirsdag

- Jeg kan love, at du vil få nyeste viden med hjem, lød det fra Christian Fink Hansen, sektordirektør, Seges Svineproduktion, da han præsenterede Viden på tværs tidligere på året. Foto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-10-2020 20:00
Det er nu på tirsdag, at det nye koncept »Viden på tværs« løber af stablen. Det er det landsdækkende arrangement der afløser årets Svinekongres.

Økonomi, ledelse, foder, sundhed og velfærd – alle fokusområderne er naturligvis repræsenteret på programmet for Viden på tværs, der finder sted fra på tirsdag den 20. oktober til og med fredag den 23. oktober, hvoraf de sidste tre dage består af 15 webinarer spækket med faglig viden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.

Opmærksomheden er rettet mod overlevelsen

Der er fokus på pattegriseoverlevelse og so-overlevelse, men også overlevelse i forhold til PRRS. Christian Fink Hansen opfordrede i tirsdagens beretning til, at man i branchen hjælper hinanden til at komme PRRS til livs.

- Ærgerligt at vi ikke kunne have snuppet et år mere med gode priser

Usikkerheden på priserne regerer stadig, men formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, kunne glæde sig over mange ting i løbet af beretningen.
Side 1 af 1950 (38995 artikler)Prev1234567194819491950Next