bannerPos

Levende gær gav løsningen på gaspusterne

- Vi har set markante forbedringer, lyder det fra svineproducent Christian Søndergaard, Rødkærsbro. Han har fået bugt med udfordringerne med gaspustere i soholdet, efter at han for et halvt år siden blev rådet til at tilsætte Bactocell og Levucell SB i vådfoderblandingerne til soholdet. Foto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-05-2020 12:01
Trods skepsis overfor tilsætningsprodukter må svineproducent Christian Søndergaard efter et halvt års brug af Levucell SB og Bactocell erkende, at tiltaget gør en stor forskel i soholdet hos Søndergaard Landbrug.

Det var en lille ændring, der skulle til, for at gøre en stor forskel i soholdet hos Søndergård Landbrug ved Rødkærsbro lidt syd for Viborg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next