bannerPos

Levende gær gav løsningen på gaspusterne

- Vi har set markante forbedringer, lyder det fra svineproducent Christian Søndergaard, Rødkærsbro. Han har fået bugt med udfordringerne med gaspustere i soholdet, efter at han for et halvt år siden blev rådet til at tilsætte Bactocell og Levucell SB i vådfoderblandingerne til soholdet. Foto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-05-2020 12:01
Trods skepsis overfor tilsætningsprodukter må svineproducent Christian Søndergaard efter et halvt års brug af Levucell SB og Bactocell erkende, at tiltaget gør en stor forskel i soholdet hos Søndergaard Landbrug.

Det var en lille ændring, der skulle til, for at gøre en stor forskel i soholdet hos Søndergård Landbrug ved Rødkærsbro lidt syd for Viborg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

LDM tager retslige skridt i strid om Arla-vedtægter

- Vi har åbenbart at gøre med nogen, som er lidt ligeglade med, hvad der står i vedtægterne, siger formanden for LDM, som nu tager retslige skridt for at få Arla til at udlevere informationer om baggrunden for de tillæg i prisafregningerne til andelshaverne, som bestyrelsen har vedtaget.

Gode råd til vinterpasning i kalvestalden

Mere tørstof, mere mælk, rigeligt med vand og tørt halm er nogle af elementerne, der skal sikre kalvenes trivsel i de kolde måneder.

Resultaterne er landet

Hvordan kan vi være en stærk fødevarenation og samtidig passe på naturen omkring os? Det satte 30 ambitiøse landmænd samt miljøminister Lea Wermelin (S) sig sammen om i efteråret. Og nu kan alle læse de i alt ni bud, som de kom frem til.

- Det bliver en svær, næsten umulig opgave

Rasmus Prehn (A) besøgte lørdag sit første kvægbrug i sit hverv som fødevareminister. Charlotte og Søren Vejen tog imod og fortalte om deres hverdag, udfordringer og ønsker for fremtiden.

Danmark haler ind på tysk svineeksport

Den danske eksport af svinekød ud af EU er gået frem med 19 procent i de første ni måneder af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019.

Udsat Agromek forhindrer ikke »Stars«

På grund af en række forespørgsler stiller Agromek alligevel skarpt på agroindustriens nyheder i deres »Stars«-program. Til trods for at selve messen er udsat.

Danske forskere udvikler prisbillig optisk sensor til ammoniak-detektion

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har i samarbejde med DTU udviklet en sensor, der kan bane vejen for et bærbart, pålideligt og frem for alt billigt system til detektion af ammoniak og andre gasarter i landbruget.

Har gradueret i 30 år

Hos Bogballe er man klar til at honorere kravene i præcisionslandbrug. Det giver dog ikke mening at graduere ned i meget små parceller, mener Michael Lond fra den danske gødningssprederproducent.
Side 1 af 1987 (39724 artikler)Prev1234567198519861987Next