bannerPos

Simpelt eksperiment har udfaset zink på Davidsgaarden

Tony Strandholdt har eksperimenteret med at tildele en tynd mælkeblanding i de første fire dage efter fravænning via vandventilerne, der sidder ved tørfoderautomaten, for at give grisene smag for at drikke. Det er et tiltag, der har ført til udfasning af zink. Privat foto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-10-2020 20:45
- Jeg er ingen pionér, og jeg holder mig til standardblandinger, lyder det fra svineproducent Tony Strandholdt. Alligevel har hans eksperiment med mælk i klimastalden ført til problemfri fravænning og udfasning af zink.

Egentlig havde Tony Strandholdt søer på to ejendomme, men det er for nyligt lagt om, så soholdet blev reduceret fra 900 til 700 søer og samlet på en satellit-ejendom ved Gislev på Midtfyn. Til gengæld er alle polte, slagtesvin og smågrise så samlet på Davidsgaarden, hvor klimastalden så er udvidet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.

Opmærksomheden er rettet mod overlevelsen

Der er fokus på pattegriseoverlevelse og so-overlevelse, men også overlevelse i forhold til PRRS. Christian Fink Hansen opfordrede i tirsdagens beretning til, at man i branchen hjælper hinanden til at komme PRRS til livs.
Side 1 af 1950 (38996 artikler)Prev1234567194819491950Next