Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

I fremtiden kommer man ikke sovende til rollen som leverandør til dyne- og møbelkæden Jysk. Firmaet vil nemlig fremadrettet kun have møbler produceret fra skove, der leverer FSC-certificeret træ.

En FSC-skov er kendetegnet ved, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC er samtidig en international non-profit mærkningsordning til både træ og papir. Jysk har været med i FSC siden 2006.

- Det har hele tiden været målet at nå 100 procent, men i tråd med vores værdier har det været vigtigt for os ikke at melde en endelig dato ud, før vi har en klar plan for, hvordan vi skal nå vores mål. Det har vi nu, og jeg er glad for at kunne sige, at vi pr. 1. januar 2025 udelukkende vil bruge FSC-certificeret træ i alle vores produkter, siger executive vice president purchasing, Peter Andsager.

Glæde hos FSC

Hos FSC Danmark er direktør Søren Grue glad for, at en af de helt store retailere nu har meldt ud, at der skal satses 100 procent på FSC-certificeret træ.

- Når en stor retailer som Jysk rykker fra og sætter ambitiøse bæredygtighedsmål, så skabes der ringe i vandet. Det er ikke kun et spørgsmål om, at man dermed hæver ambitionerne hos underleverandører og partnere. Det er også et spørgsmål om, at man sender et stærkt signal ud i branchen, der så forhåbentlig bliver inspireret og får lyst til selv at hæve barren for bæredygtighed. 

- Det er netop den slags ambitioner, der skal til, så vi sammen kan sætte en stopper for ubæredygtig brug af verdens skove, siger Søren Grue.

Kommer fra ansvarligt skovbrug

Hos Jysk understreger man, at man vil i mål hurtigst muligt, men at man i respekt for firmaets langvarige samarbejde med sine leverandører har den indstilling, at de skal have mulighed for at finde alternativer, hvis det er nødvendigt. 

- Jeg vil også gerne understrege, at den del af træet, der i dag ikke er FSC-certificeret, stadig kommer fra ansvarligt skovbrug. Men med kravet om 100 procent FSC hæver vi barren yderligere, fordi FSC stiller meget høje krav på mange områder, slutter Peter Andsager fra Jysk.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Læs også