Indstil din traktor og implementer med et klik

John Deeres nye autosetup håndterer både traktoren og redskabsindstillingerne let via skyen.

John Deere har udviklet et autosetup-system, der nemt kan hente indstillingerne, med det samme der køres på marken. Det er således kun nødvendigt at bruge tid på at indstille maskinen og foretage markspecifikke indstillinger én gang. Yderligere justeringer behøves ikke længere.

Opbevaringen af data i skyen er unik inden for landbruget og er endnu ikke en mulighed inden for bilindustrien.

At få indstillet alle kombinationer af traktor og redskaber er tidskrævende og kræver veluddannede førere. Eksempelvis kan det med komplekst planteudstyr være nødvendigt med op til 60 tryk på skærmen, hvilket kan betyde spild af produktiv arbejdstid.

Med John Deeres autosetup, kan føreren aktivere alle indstillinger med ét enkelt klik, når først hele maskinprofilen er gemt. Allerede planlagte opgaver dukker automatisk op på skærmen i førerhuset, når maskinen kører ind på marken. Føreren behøver kun at bekræfte detaljerne.

Data opbevares i skyen

Alle data er også tilgængelige i John Deeres online kontrolcenter og kan således anvendes til hele maskinparken. Derudover gemmes dataene i et skybaseret system, lidt som med Apples iCloud, hvilket er en ny funktion inden for landbruget.

Autosetup understøtter en række funktioner som PTO-omdrejninger, lift og hydrauliske ventiler, redskabsindstillinger, sprøjtebommens højde og valg af dyse eller dæktryk på gyllevognen, agronomiske data såsom markskel, styrelinjer, og sprøjtekort (ISO-XML understøttes via John Deeres kontrolcenter), dokumentationsdata, såsom spredning af gødning og sprøjtebeskyttelse af afgrøderne.

Derudover hjælper autosetup landmænd og ansvarlige for maskinparken med at organisere alle opgaver på forhånd fra kontoret, herunder sprøjtemængder og -kort samt traktor- og redskabsindstillinger.

Føreren kan derefter ude i marken ændre indstillinger efter behov og anvende dem i forhold til arbejdsforholdene. På denne måde får erfarne førere mulighed for at optimere redskaberne, og systemet hjælper også andre førere.

Alle John Deere traktorer med den seneste generation 4-skærm kan få eftermonteret autosetup-systemet. Det eneste, det kræver, er en gratis softwareopdatering. Det er gratis at bruge John Deeres kontrolcenter.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også