bannerPos

Dollarkursen afviser bunden af intervallet – igen igen

Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
20-06-2019 14:28

Selvom det ikke går kraftigt opad for dollarkursen, så går det stabilt op for dollaren overfor danske kroner og der er ikke noget der tyder på, at dette billede skal ændre sig lige foreløbigt. Jeg fastholder derfor mit køb i dollar overfor danske kroner.

En styrket dollar overfor danske kroner er godt for dansk landbrug. For stiger dollarkursen overfor danske kroner, så forbedrer vores landbrugsvarer deres konkurrenceevne ude på verdensmarkedet i forhold til landbrugsprodukter, der afregnes i den dyrere dollar. Den stigende dollar er også en af forklaringerne på, at olieprisen som beskrevet i dagens fokusartikel er blevet presset på det seneste.

Dollarkursen har været stigende i halvandet år

Siden starten af 2018 og frem til i dag har dollarkursen været opadgående overfor danske kroner. I starten af 2018 var dollarkursen nede og finde et nyt bundniveau i en kurs på 5,94 overfor danske kroner. Indtil videre har den efterfølgende optur fået dollaren op i kurs 6,72 overfor danske kroner. Dette nye topniveau blev en realitet så for et par uger siden. Endnu en gang har et nyt topniveau resulteret i, at dollarkursen igen er blevet svækket overfor danske kroner. Ikke meget, men en anelse. Således var dollarkursen i sidste uge nede og runde en kurs på 6,58 overfor den danske krone.

Men dollarkursen kan heller ikke bryde det stigende kursinterval i nedadgående retning og siden sidste uges bund i 6,58 går det nu igen opad i kurs for dollar overfor danske kroner. Det betyder, at dollaren overfor danske kroner lige nu handles til kurs 6,66. Dermed tyder det på at den stabile stigning i dollarkursen skal fortsætte i lang tid endnu.

Dollar overfor danske kroner har mål i 7,20

Teknisk set har dollarkursen mål oppe ved top og modstand i kurs 7,20 overfor danske kroner. Dollaren har også tidligere frembragt en stort klassisk bundformation, en Skulder Hoved Skulder bund. Denne bundformation indikerer, at målet for dollar overfor danske kroner netop ligger oppe ved de gamle toppe fra januar 2017 i kurs 7,20.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til dollarkursen, ved det stigende kursintervals bund i kurs 6,45. Et brud her under vil indikere, at dollarkursen efterfølgende skal søge ned mod næste bund og støtte fra september måned i kurs 6,28 overfor danske kroner. Så længe dollarkursen holder sig over bund og støtte i kurs 6,45, så er trenden op på lang sigt. Det vil dermed sige, at jeg vil fastholde mit køb af dollar overfor danske kroner, så længe kursen ligger over dette bund og støtteniveau.

Supplerer jeg den tekniske analyse med de tekniske indikatorer, så bakker de fortsat op om, at dollarkursen skal fortsætte den stabile optur overfor danske kroner på den lange bane. De tekniske indikatorer bakker mig derfor også op i min købsanbefaling.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next