bannerPos

Dollarkursen afviser bunden af intervallet – igen igen

Peter Arendt

20-06-2019 14:28

Selvom det ikke går kraftigt opad for dollarkursen, så går det stabilt op for dollaren overfor danske kroner og der er ikke noget der tyder på, at dette billede skal ændre sig lige foreløbigt. Jeg fastholder derfor mit køb i dollar overfor danske kroner.

En styrket dollar overfor danske kroner er godt for dansk landbrug. For stiger dollarkursen overfor danske kroner, så forbedrer vores landbrugsvarer deres konkurrenceevne ude på verdensmarkedet i forhold til landbrugsprodukter, der afregnes i den dyrere dollar. Den stigende dollar er også en af forklaringerne på, at olieprisen som beskrevet i dagens fokusartikel er blevet presset på det seneste.

Dollarkursen har været stigende i halvandet år

Siden starten af 2018 og frem til i dag har dollarkursen været opadgående overfor danske kroner. I starten af 2018 var dollarkursen nede og finde et nyt bundniveau i en kurs på 5,94 overfor danske kroner. Indtil videre har den efterfølgende optur fået dollaren op i kurs 6,72 overfor danske kroner. Dette nye topniveau blev en realitet så for et par uger siden. Endnu en gang har et nyt topniveau resulteret i, at dollarkursen igen er blevet svækket overfor danske kroner. Ikke meget, men en anelse. Således var dollarkursen i sidste uge nede og runde en kurs på 6,58 overfor den danske krone.

Men dollarkursen kan heller ikke bryde det stigende kursinterval i nedadgående retning og siden sidste uges bund i 6,58 går det nu igen opad i kurs for dollar overfor danske kroner. Det betyder, at dollaren overfor danske kroner lige nu handles til kurs 6,66. Dermed tyder det på at den stabile stigning i dollarkursen skal fortsætte i lang tid endnu.

Dollar overfor danske kroner har mål i 7,20

Teknisk set har dollarkursen mål oppe ved top og modstand i kurs 7,20 overfor danske kroner. Dollaren har også tidligere frembragt en stort klassisk bundformation, en Skulder Hoved Skulder bund. Denne bundformation indikerer, at målet for dollar overfor danske kroner netop ligger oppe ved de gamle toppe fra januar 2017 i kurs 7,20.

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til dollarkursen, ved det stigende kursintervals bund i kurs 6,45. Et brud her under vil indikere, at dollarkursen efterfølgende skal søge ned mod næste bund og støtte fra september måned i kurs 6,28 overfor danske kroner. Så længe dollarkursen holder sig over bund og støtte i kurs 6,45, så er trenden op på lang sigt. Det vil dermed sige, at jeg vil fastholde mit køb af dollar overfor danske kroner, så længe kursen ligger over dette bund og støtteniveau.

Supplerer jeg den tekniske analyse med de tekniske indikatorer, så bakker de fortsat op om, at dollarkursen skal fortsætte den stabile optur overfor danske kroner på den lange bane. De tekniske indikatorer bakker mig derfor også op i min købsanbefaling.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next