Nu har prisen for rapsfrø brudt opad

Prisen for rapsfrø er det stærke ben i afgrødekomplekset for tiden. Og det tegner ikke til at ændre sig lige foreløbigt. Således har rapsprisen i denne uge brudt med et vigtigt top og modstandsniveau i opadgående retning, hvilket ud fra en teknisk betragtning indikerer, at yderligere optur i rapsprisen nu er i udsigt.

I flere måneder har rapsprisen ellers udviklet et ret snævert og stabilt sidelæns prisinterval. Men dette interval er nu blevet brudt, og det ser derfor godt ud for rapsprisen igen. Derfor forventer jeg, at rapsprisen, ligesom sidste år, skal gå op under høst, og jeg anbefaler derfor, at du lige nu er tilbageholden med salg.

Modstand brudt

Hen over de seneste mere end to måneder har rapsprisen ellers handlet ret stabilt i et forholdsvist snævert sidelæns handelsinterval fra bund og støtte i 362 euro og op til top og modstand ved 379 euro pr. ton. Lige nu handler rapsprisen til 380 euro pr. ton. Det betyder dermed, at intervallet nu er ved at blive brudt i opadgående retning.

Med bruddet har vi fået bekræftet den optrend, der begyndte tilbage i marts måned nede ved en bund på blot 330 euro pr. ton. Det aktuelle opadgående brud indikerer, at målet for rapsprisen nu ligger oppe ved toppe fra starten af året i området omkring 420 euro pr. ton.

De tekniske indikatorer bakker op om, at rapsprisen skal fortsætte opturen. Således viser både indikatoren RSI og indikatoren MACD stigende styrke i opadgående retning.

Svingende

Skulle rapsprisen alligevel begynde at falde igen, hvilket der dog ikke er meget, der tyder på, så vil et brud under intervallets bund og støtteniveau i nedadgående retning ved 362 euro signalere, at målet vil ligge nede ved 330 euro pr. ton. Dette scenarium tvivler jeg dog på vil blive tilfældet.

Set hen over de seneste fem år har rapsprisen på MATIF bevæget sig i et stort sidelæns handelsinterval. Intervallet går fra bunden i marts måned ved 330 euro pr. ton og op til top og modstand i området omkring 425 euro pr. ton.

Siden årets begyndelse har rapsprisen både været oppe i intervallets top og nede i intervallets bund. Senest stod intervallets bund overfor en test, og nu ser det altså i stedet ud til, at rapsprisen er på vej op mod intervallets top igen.

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også