Svineprisen i USA er klar til at rykke

Herhjemme bliver svinenoteringen igen i denne uge sat op med 20 øre. Det er gået godt op for afregningsprisen for svinekød herhjemme siden starten af 2019. Det samme kan ikke ligefrem siges at være tilfældet for den amerikanske svinepris, der derimod er presset i bund, som en konsekvens af handelskonflikten mellem USA og Kina. Men som det fremgår af dagens fokusartikel, så lover den amerikanske præsident Donald Trump nu, at dette kommer til at ændre sig og at amerikansk landbrug igen går en god tid i møde.

I maj måned sidste år toppede den amerikanske svinepris ud ved en pris på 93 US-cent pr. pund. Den efterfølgende nedtur har resulteret i, at svineprisen i USA så sent som i december måned var nede og runde blot 59 US-cent pr. pund. Siden er det gået en anelse op for den amerikanske svinepris, der i skrivende stund handles til 67 US-cent pr. pund. Den amerikanske svinepris har dog fortsat meget at skulle indhente, set i forhold til de afregningspriser vi oplever blandt andet her i Danmark.

Opadgående prisbrud i udsigt

Siden august måned har den amerikanske svinepris handlet op og ned i et sidelæns handelsinterval, gående fra bunden i 59 US-cent og op til et topniveau i godt 73 US-cent. Kigger vi på de tekniske indikatorer, så signalerer de, at der immervæk er tale om lidt stigende styrke til den amerikanske svinepris i opadgående retning. Derfor er der også en god sandsynlighed for, at den amerikanske svinepris skal bryde intervallets top og modstandsniveau i 73 US-cent pr. pund inden længe.

Jeg forventer at den amerikanske svinepris med den aktuelle fase-1 aftale mellem USA og Kina, nu skal til at stige og dermed bryde gennem modstand i 73 US-cent. I det mindste kan jeg ikke se, den amerikanske svinepris gå ned fra det i forvejen lave niveau den ligger på i dag.

Målet for den amerikanske svinepris har jeg i første omgang oppe ved 93 US-cent pr. pund. Men den amerikanske svinepris kan for så vidt gå endnu højere op i løbet af 2020, hvis Kina lever op til deres aftale med USA, om at fordoble deres indkøb af amerikanske landbrugsprodukter, set i forhold til hvad de købte inden handelskrigen brød ud for nu godt to år siden.

CME Lean Hogs, 1st pos.

Aktuel pris: 67 USc pr. pund

Anbefaling

Jeg forventer at svineprisen i USA, såvel som her hjemme, skal op i løbet af 2020. Hvis den amerikanske svinepris bryder over modstand i 73 US-cent, vil trenden teknisk set vende til op på den lange bane og det vil signalere, at opturen for alvor vil starte for svineprisen i USA, hvilket jeg tro også vil smitte positivt af på svinepriserne her hjemme.

Analyse

Modstand: 73 USc

Støtte: 59 USc

Trend kort: Hen

Trend lang: Hen

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også