Prisvindende fynsk projekt: Rødbeder bliver til vin

De to agrarøkonomer Frederik Hasselsteen og Christian Larsen fra Dalum Landbrugsskole vinder med deres projekt »Redefine« konkurrencen.

Der var både blomster, 10.000 kroner og brede smil, da de to nyklækkede agrarøkonomer Frederik Hasselsteen og Christian Bregndahl Larsen fra Dalum Landbrugsskole i forbindelse med deres dimission fik overrakt prisen som vindere af konkurrencen »I gang for en million« af områdedirektør Peter Christensen, Nordea.

De to unge agrarøkonomer har med projektet »Redefine« beskrevet, hvordan de vil benytte rødbeden til at lave vin. Opgaven indeholder blandt andet en markedsanalyse og en markedsføringsplan og holder sig inden for rammerne af at skabe en landbrugsvirksomhed for bare en million kroner.

Opgaven, der er målrettet agrarøkonomi-studiet, hvor de studerende skal udvikle en bæredygtig forretningsplan for opstart og drift af en landbrugsrelateret virksomhed på basis af et budget på maksimalt en million kroner, er besvaret så flot, at legatgiveren Nordea i samråd med det øvrige dommerpanel, fandt dem værdige til førstepladsen.

Rammer en trend

- Dette projekt rammer lige ned i trenden med sunde fødevarer på en ny måde kombineret med at gøre noget ved det enorme ressourcespild, der er i fødevareproduktionen generelt, sagde Peter Christensen, da han overrakte legatet.

- Vores idé bygger på tanken om, at vi ikke kan spise mere, men at vi kan spise bedre, lød det fra de dimitterende agrarøkonomer som baggrund for, hvordan de kom på at gøre rødbeden til hovedingrediensen i deres projekt.

Tre priser uddelt

Udover de fynske vindere blev der også uddelt legater til Mia Vad og Kathrine Greve fra Asmildkloster Landbrugsskole for projekt »Natursaft – god samvittighed på flaske« og Jesper Haahr Lodahl og Jens Givskov Petersen fra Bygholm Landbrugsskole for projektet »Tilbage til rødderne – byboerne skal dyrke deres egne grøntsager«.

Legatgiverene er Nordea, Danish Agro og Promilleafgiftsfonden.

 

Læs også