bannerPos

86 unge skal læse Fødevarer og ernæring på Københavns Universitet

Der er 86 nye studerende der står klar til studiestart på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet til september. Det er en stigning på knapt 10 % i forhold til 2018, og 68 af de nye studerende har fødevareuddannelsen som deres førsteprioritet.

Per Jørgensen

Journalist
26-07-2019 10:48
Der er 86 nye studerende der står klar til studiestart på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet til september. Det er en stigning på knapt 10 % i forhold til 2018, og 68 af de nye studerende har fødevareuddannelsen som deres førsteprioritet.
- De unge viser stor interesse for mad og ernæring, men også bæredygtighed i produktionen af fødevarer er et område der får stort fokus. Her er fødevareuddannelsen en væsentlig faktor. Fødevareproduktionen bruger naturligt mange ressourcer og vores opgave er at uddanne de unge så de står godt rustet til at forme vores fremtidige fødevareproduktion, så den bliver endnu mere bæredygtig, siger institutleder Anna Haldrup ved Institut for Fødevarevidenskab.

- Men selvom der er flere studerende på fødevareuddannelsen er der fortsat plads til flere nye studerende. For dem der ikke kom ind i første omgang er der nu en ekstra mulighed for at få en plads på Fødevarer og ernæring. Frem til 6. august kl. 12, 2019 er der åbent for at søge om optag på fødevareuddannelsen, slutter hun.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next