bannerPos

86 unge skal læse Fødevarer og ernæring på Københavns Universitet

Der er 86 nye studerende der står klar til studiestart på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet til september. Det er en stigning på knapt 10 % i forhold til 2018, og 68 af de nye studerende har fødevareuddannelsen som deres førsteprioritet.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
26-07-2019 10:48
Der er 86 nye studerende der står klar til studiestart på bacheloruddannelsen i Fødevarer og ernæring på Københavns Universitetet til september. Det er en stigning på knapt 10 % i forhold til 2018, og 68 af de nye studerende har fødevareuddannelsen som deres førsteprioritet.
- De unge viser stor interesse for mad og ernæring, men også bæredygtighed i produktionen af fødevarer er et område der får stort fokus. Her er fødevareuddannelsen en væsentlig faktor. Fødevareproduktionen bruger naturligt mange ressourcer og vores opgave er at uddanne de unge så de står godt rustet til at forme vores fremtidige fødevareproduktion, så den bliver endnu mere bæredygtig, siger institutleder Anna Haldrup ved Institut for Fødevarevidenskab.

- Men selvom der er flere studerende på fødevareuddannelsen er der fortsat plads til flere nye studerende. For dem der ikke kom ind i første omgang er der nu en ekstra mulighed for at få en plads på Fødevarer og ernæring. Frem til 6. august kl. 12, 2019 er der åbent for at søge om optag på fødevareuddannelsen, slutter hun.

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next