Jordbrugsuddannelser i nye omgivelser

Et helt nyt 4.800 kvadratmeter stort uddannelseshus bliver de nye omgivelser, når 350 jordbrugsteknologer og professionsbachelorer i jordbrugsvirksomhed flytter fra den tidligere Vejlby Landbrugsskole til Viby J. Flytningen sker til sommer.

Uddannelseschef Lars Villemoes fra Erhvervsakademi Aarhus glæder sig over, at planerne om at flytte aktiviteterne fra Vejlby til Viby nu bliver virkelighed.

 - Flytningen til det nye uddannelseshus sikrer, at vi kan bevare det nære og tætte miljø, som vi har i dag, ligesom vi kommer til at bo side om side med 5000 studerende fra andre videregående uddannelser. Vi får det bedste fra to verdener, siger Lars Villemoes i en pressemeddelelse.

 

Vil styrke uddannelsen

Han mener, at der i fremtiden bliver brug for, at ledere i landbruget og rådgivere skal kunne levere andet end gode produktionsresultater og sorte tal på bundlinjen

- De skal kunne indtræde i et erhverv, der kræver, at de også mestrer områder som fx innovation og markedsføring. Så med flytningen er erhvervsakademiet med til at fremtidssikre jordbrugsuddannelserne, siger Lars Villemoes, og fortsætter:

- I tæt samarbejde med finansøkonom- og finansbacheloruddannelserne, der også flytter ind, supplerer vi vores stærke grønne faglighed med en stærk økonomisk profil. Det vil styrke uddannelsen for økonomi- og agrobusiness manager-studerende på jordbrugsteknologstudiet.

Akademiets jordbrugsuddannelser får til huse i en helt ny bygning på Sønderhøj, der står klar til sommer. 

hka

Læs også