Kvaliteten betyder alt
For Jesper Zeihlund betyder fødevarekvalitet især kulinarisk kvalitet, som han kalder det.

Kokken og forfatteren Jesper Zeihlund jonglerer med naturtarme i køkkenet i bestyrerboligen på Dalum Landbrugsskole, hvor han sammen med de studerende laver medisterpølse fra bunden. Foto: Henning Andersen
- Det betyder alt. Jeg er kok. For mig handler fødevarekvalitet om den kulinariske kvalitet, altså den smagsmæssige kvalitet. Det skal smage godt. Men det er jo en smagssag, og det er baseret på en faglig vurdering.
For at føre de kommende agrarøkonomer ind på sporet af kulinarisk kvalitet satte han sammen med Dalum Landbrugsskole de studerende i gang med at lave klassisk medisterpølse – både den billige fra supermarkedet, men også helt fra bunden. For kravene til fødevarekvaliteten er langt højere nu end tidligere, ifølge Zeihlund.
- Tidligere var det sådan, at hvis det var sundt, så gjorde det ikke noget, at det smagte grimt. Men der vi bare nået meget videre. Vi skriver 2018, og der er ikke nogen, der gider at spise noget, der smager grimt, selv om det er sundt, og miljøbevidst, og alt muligt. Der er vi blevet nogle forkælede skiderrikker, som bare vil have noget, der smager godt, slår han fast.