bannerPos

Ny uddannelse til bæredygtig landmand

Redaktionen

06-06-2019 11:37
Fremtidens leverandører af nicheprodukter kan blive klædt på til at få succes på en ny uddannelse til bæredygtig landmand ved Jernbjerggaard, ZBC.

Iværksætteri, bæredygtighed og dyrevelfærd er nogle af de emner, som kommende elever på den sjællandske erhvervsskole Jernbjerggaard, ZBC, kan blive klogere på, når uddannelsen til bæredygtig landmand starter til august, hvor Jernbjerggaard også omlægger produktionen til økologi.

- Vi vil gerne være med til at uddanne en ny generation af landmænd, der starter bæredygtige nicheproduktioner op. Den slags varer er der stor efterspørgsel på, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard, ZBC, i en pressemeddelelse.

- Vores elever vil også blive undervist i, hvordan de bliver aktive medspillere på udviklingen i landbrugsbranchen, og hvordan de forholder sig innovativt til fremtidens landbrugsproduktioner.

Mange af de nye, små nicheproduktioner får en unødvendig hård start, fordi de ikke har den faglige ballast, det kræver at blive selvstændig, mener de på uddannelsen, der vil give eleverne en bred palet af fag.

- Udover at eleverne skal lære om afgrøder og dyrehold, får de også praktisk træning og viden om eksempelvis afsætning og logistik, så de kommer hele vejen rundt om det at blive iværksætter.

Anerkendt økolog

Den økologiske griseproducent Randi Vinfeldt skal være med til at starte uddannelsen til bæredygtig landmand. Hun er en anset og respekteret producent ved Ugerløse på Sjælland, formand for de økologiske griseproducenter i Økologisk Landsforening og bestyrelsesmedlem i Svineafgiftsfonden

Hun har været selvstændig landmand hele sit liv og glæder sig til at blive faglærer på uddannelsen.

Skolen har modtaget et legat fra Fonden for Entreprenørskab, som skal bruges til at give eleverne mulighed for at afprøve ideer til alternative landbrugsproduktioner på Jernbjerggaards eget landbrug.

Jernbjerggaard holder åbent hus i aften den 6. juni på den fire år og tre måneder lange uddannelse, og første hold begynder 12. august.

laj

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next