bannerPos

Ny uddannelse til bæredygtig landmand

06-06-2019 11:37

Fremtidens leverandører af nicheprodukter kan blive klædt på til at få succes på en ny uddannelse til bæredygtig landmand ved Jernbjerggaard, ZBC.

Iværksætteri, bæredygtighed og dyrevelfærd er nogle af de emner, som kommende elever på den sjællandske erhvervsskole Jernbjerggaard, ZBC, kan blive klogere på, når uddannelsen til bæredygtig landmand starter til august, hvor Jernbjerggaard også omlægger produktionen til økologi.

- Vi vil gerne være med til at uddanne en ny generation af landmænd, der starter bæredygtige nicheproduktioner op. Den slags varer er der stor efterspørgsel på, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard, ZBC, i en pressemeddelelse.

- Vores elever vil også blive undervist i, hvordan de bliver aktive medspillere på udviklingen i landbrugsbranchen, og hvordan de forholder sig innovativt til fremtidens landbrugsproduktioner.

Mange af de nye, små nicheproduktioner får en unødvendig hård start, fordi de ikke har den faglige ballast, det kræver at blive selvstændig, mener de på uddannelsen, der vil give eleverne en bred palet af fag.

- Udover at eleverne skal lære om afgrøder og dyrehold, får de også praktisk træning og viden om eksempelvis afsætning og logistik, så de kommer hele vejen rundt om det at blive iværksætter.

Anerkendt økolog

Den økologiske griseproducent Randi Vinfeldt skal være med til at starte uddannelsen til bæredygtig landmand. Hun er en anset og respekteret producent ved Ugerløse på Sjælland, formand for de økologiske griseproducenter i Økologisk Landsforening og bestyrelsesmedlem i Svineafgiftsfonden

Hun har været selvstændig landmand hele sit liv og glæder sig til at blive faglærer på uddannelsen.

Skolen har modtaget et legat fra Fonden for Entreprenørskab, som skal bruges til at give eleverne mulighed for at afprøve ideer til alternative landbrugsproduktioner på Jernbjerggaards eget landbrug.

Jernbjerggaard holder åbent hus i aften den 6. juni på den fire år og tre måneder lange uddannelse, og første hold begynder 12. august.

laj

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next