bannerPos

Ny uddannelse til bæredygtig landmand

Redaktionen

06-06-2019 11:37
Fremtidens leverandører af nicheprodukter kan blive klædt på til at få succes på en ny uddannelse til bæredygtig landmand ved Jernbjerggaard, ZBC.

Iværksætteri, bæredygtighed og dyrevelfærd er nogle af de emner, som kommende elever på den sjællandske erhvervsskole Jernbjerggaard, ZBC, kan blive klogere på, når uddannelsen til bæredygtig landmand starter til august, hvor Jernbjerggaard også omlægger produktionen til økologi.

- Vi vil gerne være med til at uddanne en ny generation af landmænd, der starter bæredygtige nicheproduktioner op. Den slags varer er der stor efterspørgsel på, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard, ZBC, i en pressemeddelelse.

- Vores elever vil også blive undervist i, hvordan de bliver aktive medspillere på udviklingen i landbrugsbranchen, og hvordan de forholder sig innovativt til fremtidens landbrugsproduktioner.

Mange af de nye, små nicheproduktioner får en unødvendig hård start, fordi de ikke har den faglige ballast, det kræver at blive selvstændig, mener de på uddannelsen, der vil give eleverne en bred palet af fag.

- Udover at eleverne skal lære om afgrøder og dyrehold, får de også praktisk træning og viden om eksempelvis afsætning og logistik, så de kommer hele vejen rundt om det at blive iværksætter.

Anerkendt økolog

Den økologiske griseproducent Randi Vinfeldt skal være med til at starte uddannelsen til bæredygtig landmand. Hun er en anset og respekteret producent ved Ugerløse på Sjælland, formand for de økologiske griseproducenter i Økologisk Landsforening og bestyrelsesmedlem i Svineafgiftsfonden

Hun har været selvstændig landmand hele sit liv og glæder sig til at blive faglærer på uddannelsen.

Skolen har modtaget et legat fra Fonden for Entreprenørskab, som skal bruges til at give eleverne mulighed for at afprøve ideer til alternative landbrugsproduktioner på Jernbjerggaards eget landbrug.

Jernbjerggaard holder åbent hus i aften den 6. juni på den fire år og tre måneder lange uddannelse, og første hold begynder 12. august.

laj

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next