bannerPos

Ny uddannelse til bæredygtig landmand

Redaktionen

06-06-2019 11:37
Fremtidens leverandører af nicheprodukter kan blive klædt på til at få succes på en ny uddannelse til bæredygtig landmand ved Jernbjerggaard, ZBC.

Iværksætteri, bæredygtighed og dyrevelfærd er nogle af de emner, som kommende elever på den sjællandske erhvervsskole Jernbjerggaard, ZBC, kan blive klogere på, når uddannelsen til bæredygtig landmand starter til august, hvor Jernbjerggaard også omlægger produktionen til økologi.

- Vi vil gerne være med til at uddanne en ny generation af landmænd, der starter bæredygtige nicheproduktioner op. Den slags varer er der stor efterspørgsel på, fortæller Frederikke Tom-Petersen, der er områdeleder på Jernbjerggaard, ZBC, i en pressemeddelelse.

- Vores elever vil også blive undervist i, hvordan de bliver aktive medspillere på udviklingen i landbrugsbranchen, og hvordan de forholder sig innovativt til fremtidens landbrugsproduktioner.

Mange af de nye, små nicheproduktioner får en unødvendig hård start, fordi de ikke har den faglige ballast, det kræver at blive selvstændig, mener de på uddannelsen, der vil give eleverne en bred palet af fag.

- Udover at eleverne skal lære om afgrøder og dyrehold, får de også praktisk træning og viden om eksempelvis afsætning og logistik, så de kommer hele vejen rundt om det at blive iværksætter.

Anerkendt økolog

Den økologiske griseproducent Randi Vinfeldt skal være med til at starte uddannelsen til bæredygtig landmand. Hun er en anset og respekteret producent ved Ugerløse på Sjælland, formand for de økologiske griseproducenter i Økologisk Landsforening og bestyrelsesmedlem i Svineafgiftsfonden

Hun har været selvstændig landmand hele sit liv og glæder sig til at blive faglærer på uddannelsen.

Skolen har modtaget et legat fra Fonden for Entreprenørskab, som skal bruges til at give eleverne mulighed for at afprøve ideer til alternative landbrugsproduktioner på Jernbjerggaards eget landbrug.

Jernbjerggaard holder åbent hus i aften den 6. juni på den fire år og tre måneder lange uddannelse, og første hold begynder 12. august.

laj

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next