bannerPos

Stor tilslutning til karrieredag for kommende landmænd

Også i år bliver der god tilslutning til karrieredagen, der arrangeres af Sagro og LandboUngdom. Billedet her stammer fra samme arrangement sidste år.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
07-11-2019 10:25
Produktionslederstuderende fra hele Danmark samles for at blive klogere, sætte sig mål og lære hinanden at kende.

156 studerende fra produktionslederuddannelsen på otte landbrugsskoler deltager tirsdag den 12. november i temadagen "Har du styr på din karriere?" arrangeret af SAGRO og LandboUngdom.
 
- Det er er kæmpe succes, at vi har fået så mange tilmeldinger, siger Lene Mouritsen Møller, der er konsulent i LandboUngdom og arrangør af karrieredagen.
 
- Dagen sætter fokus på, at de unge lærer at sætte sig mål med deres uddannelse, så de får og opsøger de kompetencer, som de skal bruge i deres videre karriere inden for landbrugserhvervet, fortsætter hun.
 
Programmet for dagen er udarbejdet i et samarbejde med undervisere på landbrugsskolerne for at sikre, at indholdet supplerer undervisningen og klæder de unge på til deres udfordringer som ejer eller ansat i landbruget. Dagen er en blanding af workhshops og foredrag.
 
Oplægsholderne er dels unge landmænd eller ansatte i landbruget, der fortæller om deres veje til deres mål og betydningen af at have et mål at stile efter. Der er også et par oplægsholder, som fortæller om, hvordan deres karriere har taget nye drejninger, når nye muligheder bød sig til. Dagen afsluttes med et oplæg af Arne Nielsson, tidligere OL-guldvinder i roning, og det har temaet "Hvordan sætter man sig et mål og når det?".

 
Vil tænke anderledes i fremtiden

Baggrunden for at lave en Karrieredag er, at mange unge i landbrugsuddannelsen ikke laver en karriereplan, og får ikke altid tænkt over, hvilke kompetencer det kræver, hvis de skal være selvstændig eller ansat som driftsleder i en bedrift.
 
Niels Christian Aaen fra Bygholm Landbrugsskole deltog i Karrieredagen sidste år og kan nikke genkendende til den problematik.
 
- Jeg har fået dét ud af dagen, at netværk udadtil er vigtigt, så man kan få hjælp ikke kun fra diverse rådgivningsfirmaer. Jeg er nok overrasket over vigtigheden af de ting, man skal lægge vægt på, dét at have mål en målsætning og hele tiden flytte sig, så man ikke står stille med sin virksomhed eller sin produktion. Fremadrettet vil jeg tænke på hele tiden at tænke ud af boksen og prøve at være på forkant. Jeg vil se på, hvordan jeg bedst når mine mål, fortalte Niels Christian Aaen efter dagen.
 
Netværk er også i fokus denne dag, hvor så mange unge mødes og skaber netværk på tværs af skoler og områder i Danmark. Netværk er en vigtig del af at skabe karrieredag, da det ofte er via netværket, man får kontakter til nye jobmuligheder.
 
Karrieredagen afholdes hos Sagro.
 


 

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next