Uganda startup satser stort på bananrester
En lokal startup i Uganda tror på, at fibre lavet af bananer kan blive det nye store bæredygtige eventyr inden for både madspild og cirkulær økonomi. Applikationsmulighederne for de nye ugandiske bananfibre er tilsyneladende endeløse.

I den ugandiske startup Texfad bliver restprodukter fra bananproduktionen brugt til at spinde tekstiler, der blandt andet bruges i tæpper og i hårforlængelser. Foto: Pixabay
I Uganda har man altid spist mange bananer. De mange bananer betyder unægteligt også mange biprodukter, der blot går til spilde. Men netop disse biprodukter, som oftest anses for ubrugelig, vil en lokal startup i landet gøre op med, og hente endnu mere værdi fra den oversete del af afgrøden.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her