Stordemonstration er aflyst

Hollandske Farmes Defence Force havde som tidligere omtalt arrangeret en stor demonstration i Bruxelles for at få taletid og forhåbentlig indflydelse på udformningen af CAP-reformen.

Der blev hurtigt stor opbakning og deltagelse fra mange organisationer, herunder European Milk Board (EMB) og Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM). 

Men øjeblikkets galoperende smittespredning har sat en stopper for interessen, og derfor er de deltagende organisationer blevet enige om at udskyde demonstrationen og bruge mellemtiden til at forsøge et direkte pres på politikerne. 

I sidste uge udtrykte formanden for LDM, Kjartan Poulsen, at han håbede, at der også ville dukke danskere op til demonstrationen.

- Ønsket om at blive hørt, inden CAP-reformen bliver rullet ud i detaljer, er stadig brændende, og planerne er blot sat på pause, skriver LDM i deres nyhedsbrev.

- Vi ved, at danske landmænd ikke griber til demonstration, før bægeret løber over af frustrationer. Sådan er det også længere sydpå, deres bæger er måske bare lidt mindre. Vi ved også, at her i landet er den offentlige holdning blevet, at man i hvert fald ikke skal have noget ud af at demonstrere. Men den holdning gælder ikke i Sydtyskland, Holland, Belgien, Frankrig og hele det bælte. Man må respektere, at mennesker bruger de metoder, som virker. Hvis politikerne vil behandle henvendelser og krav seriøst, som vi heldigvis er vant til i Danmark, så kan vi mødes om det på den måde. Hvis der skal en demonstration til at få dem ud af kontorerne, så må man gøre det på den måde, lyder det fra LDM.

 

Læs også