Vild video: Fjernstyret traktor rydder miner og harver marken i Ukraine

Store landområder i Ukraine er fyldt med miner, og der er fornyet usikkerhed om kornaftalen mellem Ukraine og Rusland. Alligevel formår ukrainske landmænd at arbejde i deres marker.

Ukraine er 99,9 procent sikker på, at Rusland snart dropper kornaftalen med Ukraine, som er kommet til med hjælp af FN og Tyrkiet.

Det sagde den ukrainske udenrigsambassadør, Olha Trofimtseva, ifølge The Guardian torsdag. Den nye udvikling sker ifølge den ukrainske diplomat, fordi at Rusland har fundet en anden måde at eksportere ammoniak på, hvilket også er en del af aftalen mellem de to land.

Siden kornaftalen blev forhandlet på plads, har der dog ikke været sendt ammoniak fra Rusland via havnen i den sydlige by Odessa, som det ellers var meningen.

- Det er 99,9 procent sikkert, at Rusland dropper kornkorridoren i juli måned, sagde Trofimtseva via det sociale medie Telegram, skriver The Guardian.

Harver mark med miner

Ruslands invasion af Ukraine har haft voldsomme konsekvenser for det store landbrugsland, og det gælder både i de besatte områder, men også i de områder, hvor russerne er blevet drevet ud af.

I mange kvadratkilometer landbrugsland er der efterladt store minefelter, som kan være en bekostelig affære at komme af med. Ifølge det ukraisske landbrugråd koster det cirka 5 dollars (knap 34 danske kroner) at få ryddet en kvadratmeter for miner.

Derfor er der nu dukket videoer op, der viser, hvordan opfindsomme ukrainske landmænd prøver at komme i marken på. Denne video viser, hvordan en landmand har fået sat en mineryder forpå sin traktor, så han kan gøre sin mark klar til sæsonen.

Læs også