- Alt under 500 gram er pålæg.

Det er tilsyneladende mantraet for en bestemt befolkningsgruppe i USA.

Ny forskning fra Tulane University i New Orleans viser nemlig, at ud af de mere end 330 millioner mennesker, der bor i landet, er det en lille gruppe på blot 12 procent af befolkningen, der står for halvdelen af oksekødsforbruget på en given dag.

Disse 12 procent består overvejende af mænd eller personer mellem 50 og 65 år, og de spiser, hvad forskerne kalder en »uforholdsmæssig mængde oksekød på en given dag«. Vurderingen relaterer sig til de seneste kostvejledninger for amerikanere, som anbefaler 4 ounces (godt 110g) kød, fjerkræ og æg om dagen i alt for dem, der indtager 2.200 kalorier.

At være mand var det stærkeste kendetegn for et højt forbrug af oksekød i alle modeller.

Undersøgelsen bygger på data fra CDC's National Health and Nutrition Examination Survey, som indsamlede oplysninger om måltiderne fra mere end 10.000 voksne amerikanere over en 24-timers periode.