bannerPos

Dansk ulv på rov i Tyskland

Dette billede af GW 900m er taget af overvågningskameraer i Djursland. Foto: Lars Kejser, Miljøstyrelsen

Henning K. Andersen

Journalist
16-02-2019 16:36

Den danske ulv, GW900m kan have slået sig permanent ned i Tyskland. Det oplyser tyske myndigheder, der har fundet DNA-spor efter ulven i Dithmarschen. Hvis det står til troende, er den sidste danske ulveunge ikke mere på dansk territorie.

I det tyske bliver det nu undersøgt, om GW 900m står bag en række antal angreb på husdyr syd for grænsen. Ulven, der også er kendt som »Djursland-ulven«, er mistænkt for at stået bag otte angreb i januar måned.

Ifølge ulvedebattør og kandidat til EU-Parlamentet, Erik Poulsen (V), rejser de nye oplysninger to spørgsmål.

- Hvorfor er det igen tyske fåreavlere og myndigheder, der skal rydde op efter den danske ulveforvaltnings forsømmelser, når ulven i mindst tre tilfælde i løbet af 2018 dokumenteret har angrebet får i Jylland, siger Erik Poulsen, der er redaktør på Facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

- Hvis den danske ulveovervågning ved udgangen af januar har «kvalificerede beretninger om en ulv i den vestlige ende af Norddjurs«, mens GW900m angreb får i Slesvig-Holsten, så er der vel mere end en »Djursland-ulv«, spørger han videre.  

Nyt par ved Stråsø?

Hvis det konstateres, at GW900m har slået sig fast ned i Tyskland, vil samtlige af de hvalpe, som et par fik i 2017 i Stråsø Plantage, være flygtet væk fra Danmark. Samtidig viste den seneste opgørelse fra DCE – Nationalt Center for miljø og energi, at der ikke var kommet nye unger til, og at det er muligt, at den ene i parret er død siden.

Men ifølge Dagbladet Holstebro-Struer kan et nyt par have bosat sig i plantagen, der er udgangspunktet for den midtjyske ulvezone omkring Ulfborg tæt på Holstebro.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next