bannerPos

Dansk ulv på rov i Tyskland

Dette billede af GW 900m er taget af overvågningskameraer i Djursland. Foto: Lars Kejser, Miljøstyrelsen

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-02-2019 16:36

Den danske ulv, GW900m kan have slået sig permanent ned i Tyskland. Det oplyser tyske myndigheder, der har fundet DNA-spor efter ulven i Dithmarschen. Hvis det står til troende, er den sidste danske ulveunge ikke mere på dansk territorie.

I det tyske bliver det nu undersøgt, om GW 900m står bag en række antal angreb på husdyr syd for grænsen. Ulven, der også er kendt som »Djursland-ulven«, er mistænkt for at stået bag otte angreb i januar måned.

Ifølge ulvedebattør og kandidat til EU-Parlamentet, Erik Poulsen (V), rejser de nye oplysninger to spørgsmål.

- Hvorfor er det igen tyske fåreavlere og myndigheder, der skal rydde op efter den danske ulveforvaltnings forsømmelser, når ulven i mindst tre tilfælde i løbet af 2018 dokumenteret har angrebet får i Jylland, siger Erik Poulsen, der er redaktør på Facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

- Hvis den danske ulveovervågning ved udgangen af januar har «kvalificerede beretninger om en ulv i den vestlige ende af Norddjurs«, mens GW900m angreb får i Slesvig-Holsten, så er der vel mere end en »Djursland-ulv«, spørger han videre.  

Nyt par ved Stråsø?

Hvis det konstateres, at GW900m har slået sig fast ned i Tyskland, vil samtlige af de hvalpe, som et par fik i 2017 i Stråsø Plantage, være flygtet væk fra Danmark. Samtidig viste den seneste opgørelse fra DCE – Nationalt Center for miljø og energi, at der ikke var kommet nye unger til, og at det er muligt, at den ene i parret er død siden.

Men ifølge Dagbladet Holstebro-Struer kan et nyt par have bosat sig i plantagen, der er udgangspunktet for den midtjyske ulvezone omkring Ulfborg tæt på Holstebro.

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next