Spreder ulve ASF?

I Tyskland rejser en dyrlæge nu spørgsmålet, om den stigende ulvebestand i Tyskland kan være med til at sprede afrikansk svinepest.

Ifølge mediet Netnatur.dk beretter dyrlægen Dr. J. Schierig, at der nu er så mange ulve i Tyskland, at det kan øge risikoen for spredningen af sygdommen.

Ifølge dyrlægen ruller både hunde og ulve sig i døde kadavere, og de kan således transportere smitten rundt over store afstande, da de ikke selv bliver smittet og dør, som tilfældet er med de smittede svin. 

Han mener, at smitten hurtigt kan brede sig i et område som Sachsen, hvor der er en meget stor bestand af vildsvin. 

Dyrlægen har sendt sin bekymring i et brev til Bundesministeren für Ernähung und Landwirtschaft.

- Spørgsmålet er særligt interessant her i landet, da ulve i øjeblikket krydser den dansk-tyske grænse og vildsvinehegnet fra begge sider. En problemulv fra Slesvig-Holsten kom til Danmark ved årsskiftet, og i de seneste to uger har en ulv tilsyneladende trukket et blodigt, sammenhængende spor fra Sønderjylland og ned til Hamborg, siger Erik Poulsen, som er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også