Stressede dyr værre end døde dyr

Bekymringerne blev luftet, da både landmænd og andre borgere mandag tog imod Esben Lunde Larsens invitation til borgermøde om ulve i Holstebro.

Der var stor interesse for borgermødet hos TV Midt/Vest i Holstebro, og flere måtte følge begivenhederne uden for døren. Caspar Rostbøll har mistet en kalv til ulven og har over de sidste fire år mærket en mere aggressiv adfærd hos sit kødkvæg. Ulvens tilstedeværelse har sat sit præg på bade køer og får hos Holger Ettrup i Løgstør.

- Jeg er ikke så bange for ulven. Jeg er mere bange for at blive løbet ned af mine egne kreaturer. For de har ændret adfærd i takt med, at der er blevet flere og flere ulve.Sådan lød det fra Caspar Rostbøll, der har 45 Angus-kødkvæg plus opdræt til at afgræsse på Kronheden ved Ulfborg – lige midt i den såkaldte ulvezone.Han har selv mistet en enkelt kalv til en formodet ulv, og gav på borgermødet udtryk for bekymring over ulvene i området og ikke mindst, at han ikke kan gøre meget ved problemet selv.- Det er kompliceret at sikre sig mod ulven. Først og fremmest fordi det kun er fåreavlerne, der får kompensation for at sætte hegn op, og også fordi det ser ud til, at enhver ulv alligevel kan springe over et hegn på en meter og fem.Til det svarede Esben Lunde:- Vi har fået henvendelser, som skaber tvivl om, hvorvidt hegnene er høje nok, og selvfølgelig er vi meget interesserede i, at alle der lever i områder med ulve kan føle sig trygge. Både i forhold til sig selv og deres dyr. En ulvesikring skal være ulvesikker, og derfor evaluerer vi også løbende, hvilke tiltag og forbedringer, der skal til, ligesom vi også skal kigge på, om der er andre end fåreavlerne, der skal have hjælp til at sikre sig.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også