Ulvefrygt får fåreavler til at lukke

Fåreavleren Poul Andersen i Gudum nord for Holstebro har sat hans får til salg. Han frygter, at de får han har, bliver taget af ulve, der er set i området.

Ulvens udbredelse i Midt- og Vestjylland får nu fåreavler Poul Andersen til at sætte sine prisvindende får til salg, af frygt for, at de skulle blive taget af en eller flere ulve.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Selv om Poul Andersen har haft fåreavl i flere år, har hans flok været til salg i et stykke tid. Poul Andersen begrunder sin beslutning med frygten for ulveangreb.
 
- Jeg vil ikke kunne tage trykket af at finde mine dyr halvdøde eller med indvoldene hængende ud. Det er dyr, jeg går og passer og plejer fra de var små. Så vil jeg hellere sælge dem og håbe, de kommet et godt sted hen, siger han til avisen.
 
Udenfor ulvezonen
Poul Andersen bor i Gudum, der ligger udenfor den såkaldte midtjyske ulvezone, og derfor kan han ikke få tilskud til at bygge et ulvesikret hegn, hvilket har haft betydning for hans beslutning. For Poul Andersen beretter, at der er blevet set indtil flere ulve i nærområdet.
 
-Jeg forstår ikke, at man ikke må tage magten fra ulven. Jeg kan mærke med mig selv, at jeg får det elendigt ved tanken om, at de skulle blive taget. Når den er blevet set i området, tænker jeg meget på dyrene, når jeg kører hjemmefra, siger han.
 
Poul Andersen har allerede solgt otte moderdyr, og regner med, snart at sælge de tre vædderlam og to gamle væddere. Det er de sidste, han har tilbage.
 

Læs også