bannerPos

Ulvefrygt får fåreavler til at lukke

Det er frygten for et syn som dette, der nu får hobbyfåreavleren Poul Andersen til at sælge sin fåreflok. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

16-05-2018 12:34
Fåreavleren Poul Andersen i Gudum nord for Holstebro har sat hans får til salg. Han frygter, at de får han har, bliver taget af ulve, der er set i området.
Ulvens udbredelse i Midt- og Vestjylland får nu fåreavler Poul Andersen til at sætte sine prisvindende får til salg, af frygt for, at de skulle blive taget af en eller flere ulve.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Selv om Poul Andersen har haft fåreavl i flere år, har hans flok været til salg i et stykke tid. Poul Andersen begrunder sin beslutning med frygten for ulveangreb.
 
- Jeg vil ikke kunne tage trykket af at finde mine dyr halvdøde eller med indvoldene hængende ud. Det er dyr, jeg går og passer og plejer fra de var små. Så vil jeg hellere sælge dem og håbe, de kommet et godt sted hen, siger han til avisen.
 
Udenfor ulvezonen
Poul Andersen bor i Gudum, der ligger udenfor den såkaldte midtjyske ulvezone, og derfor kan han ikke få tilskud til at bygge et ulvesikret hegn, hvilket har haft betydning for hans beslutning. For Poul Andersen beretter, at der er blevet set indtil flere ulve i nærområdet.
 
-Jeg forstår ikke, at man ikke må tage magten fra ulven. Jeg kan mærke med mig selv, at jeg får det elendigt ved tanken om, at de skulle blive taget. Når den er blevet set i området, tænker jeg meget på dyrene, når jeg kører hjemmefra, siger han.
 
Poul Andersen har allerede solgt otte moderdyr, og regner med, snart at sælge de tre vædderlam og to gamle væddere. Det er de sidste, han har tilbage.
 

Rådner væk: Uudnyttede roetoppe og halm gemmer på energi svarende til en halv milliard liter olie

Der ligger biomasse nok til produktion af 500 millioner kubikmeter biometan og rådner på danske marker hvert år, vurderer ekspert.

Er din gård i virkeligheden en villa?

Nye vurderinger kan have stor betydning for mindre landbrugsejendomme, siger skatterådgiver.

Denne uges markangreb

Planteavlskonsulenter landet over melder hver uge deres observationer af sygdomme og skadedyr i markerne ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen, der her giver en status på denne uges aktuelle angreb.

Flydende gødning svider vintersæden voldsomt i år

– Vi har aldrig set noget lignende, fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak i denne uge om de voldsomme gulsvidninger, som nu ses efter udsprøjtning af flydende N.

Kartoffellægningen er i gang hos Jørgen Nederby

Efter sidste uges frostgrader glæder kartoffelavler Jørgen Nederby sig over at være i gang med lægningen af de 220 hektar kartofler. Han forventer at være færdig 1. maj.

Energi fra restprodukter kan erstatte naturgassen

Biogas kan udnyttes til at producere el, når det ikke blæser, og solen ikke skinner. Biogas kan nemlig oplagres i modsætning til vind- og solenergi.

Vandløbshøring medfører blot små-justeringer

De høringssvar, om hvilke mindre vandløb der skal med i vandområdeplanerne, er nu gennemgået. Det samlede resultat er, at det fortsat er knap 1.000 km mindre vandløb som udgår af vandområdeplanerne.
Side 1 af 1518 (30359 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer