bannerPos

- Det handler ikke kun om målrettede efterafgrøder

Målrettede efterafgrøder er kun en del af den juridiske forundersøgelse, som tre landboforeninger har sat i gang.
17-06-2020 07:36

Agerskovgruppen meldte i sidste uge ud, at de vil stævne staten for målrettede efterafgrøder. Landboforeningers forundersøgelse handler dog ikke kun om målrettede efterafgrøder, siger Mogens Dall, formand for LandboSyd.

I weekenden meddelte Agerskovgruppen med Jens Peter Aggesen i spidsen, at de omdanner deres gruppe til en regulær forening. Det sker fordi, man vil hyre advokat Hans Sønderby til at stævne staten på grund af de målrettede efterafgrøder.

Som skrevet i weekendens avis, så har Agerskovgruppen også længe været i dialog med landboforeningerne i Sønderjylland, men man kunne til sidst ikke opnå enighed om, hvordan en sag skulle køres, og hvem der skulle være advokat.

Fra Mogens Dall, formand for LandboSyd, lyder det, at det for landboforeningerne handler om meget mere end de målrettede efterafgrøder. Det handler også om målsætningerne i vandområdeplanerne, og hvad der ellers er af virkemidler.

- Jeg bakker fuldstændig op om Agerskovgruppen. Det gør hele LandboSyd. Jeg synes, at det er så fint. Det er altid godt at have to skud i bøssen. De skal bare have god vind og alt det der, siger Mogens Dall.

Dermed er det med andre ord nu op til Agerskovgruppen selv, hvordan de vil finansiere en retssag mod staten omkring målrettede efterafgrøder.

ege

 

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next