- Det handler ikke kun om målrettede efterafgrøder

Agerskovgruppen meldte i sidste uge ud, at de vil stævne staten for målrettede efterafgrøder. Landboforeningers forundersøgelse handler dog ikke kun om målrettede efterafgrøder, siger Mogens Dall, formand for LandboSyd.

Målrettede efterafgrøder er kun en del af den juridiske forundersøgelse, som tre landboforeninger har sat i gang.
Målrettede efterafgrøder er kun en del af den juridiske forundersøgelse, som tre landboforeninger har sat i gang.

I weekenden meddelte Agerskovgruppen med Jens Peter Aggesen i spidsen, at de omdanner deres gruppe til en regulær forening. Det sker fordi, man vil hyre advokat Hans Sønderby til at stævne staten på grund af de målrettede efterafgrøder.

Som skrevet i weekendens avis, så har Agerskovgruppen også længe været i dialog med landboforeningerne i Sønderjylland, men man kunne til sidst ikke opnå enighed om, hvordan en sag skulle køres, og hvem der skulle være advokat.

Fra Mogens Dall, formand for LandboSyd, lyder det, at det for landboforeningerne handler om meget mere end de målrettede efterafgrøder. Det handler også om målsætningerne i vandområdeplanerne, og hvad der ellers er af virkemidler.

- Jeg bakker fuldstændig op om Agerskovgruppen. Det gør hele LandboSyd. Jeg synes, at det er så fint. Det er altid godt at have to skud i bøssen. De skal bare have god vind og alt det der, siger Mogens Dall.

Dermed er det med andre ord nu op til Agerskovgruppen selv, hvordan de vil finansiere en retssag mod staten omkring målrettede efterafgrøder.

ege

 

Læs også

Kvælstofbombe: Udledning skal ned med yderligere 15.000 tons
Blå ordførere: Klogt med nye øjne på beregninger
Forskere lægger op til yderligere kvælstofstramninger i nye vandplaner
Danske landmænd risikerer at skulle betale for manglende udenlandske reduktioner
Nye vandplaner på vej: - Vi skal tænke anderledes
Mulige datafejl kan have medført mere kvælstof og fosfor i havet end beregnet