Nyt økologisk samarbejde tager form

Den økologiske landbrugsvirksomhed, Axel Månsson i Brande, indgår et strategisk samarbejde med Skiftekær Økologi APS på Tåsinge ved Svendborg fra januar 2021.

Første måned efter afslutningen på 30-året for det dansk-økologiske mærke Månsson, ser et nyt økologisk samarbejde dagens lys. Det er det jyske jordbrug, kendt for sine økologiske grøntsager fra Gårdbutikken Månsson, Axel Månsson i Brande, der går sammen i et nyt strategisk samarbejde med Skiftekør Økologi APS (SKØK) på Tåsinge. 

- Skiftekær Økologi har udviklet produktionen og afsætningen af en lang række økologiske kvalitetsgrøntsager, der både supplerer og passer godt ind i vort nuværende sortiment. Vi har længe haft et godt øje til Skiftekær Økologi, ligesom vi har haft et godt – men uforpligtende – samarbejde med Marie og Peter. Nu bliver det formaliseret i et samarbejde, der både vil give os inspiration og mulighed for at udbyde et endnu bredere sortiment af økologiske grøntsager – helt i tråd med vort ønske om at tilbyde forbrugerne en større mangfoldighed af sunde økologiske grøntsager, siger Axel Månsson selv i en pressemeddelelse og fortsætter: 

Pakning flyttes

- Vi vil drage nytte af det milde klima på Tåsinge til dyrkning af særligt varmekrævende grøntsagsarter, mens dyrkningen af række andre grøntsager med fordel kan ske i Brande, hvor vi måske har en bedre balance i produktionen af økologiske æg, nyttiggørelse af husdyrgødningen i biogasanlægget og udnyttelse af næringsstofferne i vores økologiske grøntsagsproduktion.

Peter Bay Knudsen fortsætter som direktør med ansvar for SKØKs produktion af en lang række økologiske grøntsager på Tåsinge i sæson 2021. Pakningen af løg og andre grøntsager vil gradvist overflyttes til Brande. Det er planlagt, at Axel Månsson med tiden vil overtage alle anparter i Skiftekær Økologi.

vjg

Læs også