DLG lancerer wrapfilm med recirkuleret plast

Som det første landbrugsselskab i Danmark lancerer DLG en ny variant af wrapfilm, som indeholder 30 procent recirkuleret materiale. Det kan være et startskud på, hvordan branchen i fremtiden anvender plastik.

Den nye wrapfilm er det seneste år blevet gennemtestet for at sikre, at kvaliteten stemmer overens med DLG´s standarder for wrapfilm. Det er Skandinavisk Landbrugsplast, der har stået for den del.
Den nye wrapfilm er det seneste år blevet gennemtestet for at sikre, at kvaliteten stemmer overens med DLG´s standarder for wrapfilm. Det er Skandinavisk Landbrugsplast, der har stået for den del.

Profi Circle Wrap. Det er navnet på DLG´s spritnye wrapfilm, som er det første på det danske marked, der indeholder recirkuleret plast.

- Både DLG og landbruget skal tage et miljømæssigt ansvar for plastikforbruget. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde vores kunder et mere bæredygtigt produkt inden for wrapfilm. Film og folie bør i fremtiden indeholde en større del af recirkuleret plast, end vi ser i dag, og Profi Circle Wrap er et skridt på vejen mod mere bæredygtigt plast i landbruget,siger Jesper Pagh, koncerndirektør i DLG og fortsætter:

- I DLG går bæredygtighed og produkter af høj kvalitet hånd i hånd. Vi er grundlagt af landmænd og derfor ser vi det som vores opgave at udvikle værktøjer og løsninger med grønne profiler, der kan være med til at fremtidssikre erhvervet.

En grøn løsning

Den nye wrapfilm er det seneste år blevet gennemtestet for at sikre, at kvaliteten stemmer overens med DLG´s standarder for wrapfilm. Det er Skandinavisk Landbrugsplast, der har stået for den del. Også her er der stor begejstring for, at man nu kan tilbyde kunderne en wrapfilm, som indeholder recirkuleret materiale.
 
- Vores test af Profi Circle Wrap lever op til de samme høje krav, som vi stiller til produkter af nyfremstillet plast. Vi kræver, at vores wrapfilm kan strække sig 70 procent, og det klarer det nye produkt med recirkuleret plast uden problemer. Jeg tror, at vi i fremtiden vil se et landbrugserhverv, der virkelig rykker sig på denne dagsorden, hvis vi kan levere de grønne løsninger, siger Ole Jensen fra Skandinavisk Landbrugsplast.

Det er typisk maskinstationer over hele landet, der vil være de største aftager af produktet på nuværende tidspunk, og det forventes at nå slutbrugerne i begyndelsen af juni. 

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også

Satser på erfaring: Coop henter Danske Lotteri Spil-direktør til bestyrelse
Teknik Partner runder sit første år i fin stil
Forsøg forener solcelleanlæg og afgrødeproduktion
LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne