Når Himmerlandskød åbner sit nye, store kreaturslagteri i Aalestrup i Nordjylland, er det slut med slagtninger på både det nuværende slagteri i Aalestrup og på koncernens to andre slagterier, Nordic Beef i Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri i Midtjylland, skriver Food-supply.dk.

Der vil dog fortsat være opskæring i Farsø, og måske også i Hadsund, oplyser mediet, som har talt med Himmerlandskøds direktør, Lars Andersen.

Direktøren vil ikke udelukke, at der kan gå lidt tid med at få det nye slagteri op at køre med fuld kapacitet, og derfor er det ikke sikkert, at lokationerne i Kjellerup og Hadsund lukker lige samtidig med åbningen på den nye adresse i Aalestrup.

Det nye slagteri i Aalestrup koster cirka 200 millioner kroner.

Det får kapacitet til at slagte 150.000 kreaurer om året samt plads til forædling.

Sidste år slagtede Himmerlandskød i alt cirka 120.000 dyr på sine tre slagterier – svarende til næsten 30 procent af kreaturslagtningerne i Danmark, oplyser Food Supply.

Business