Scantruck rykker på klimadagsordenen

For Scantruck er den grønne omstilling blevet en håndgribelig del af hverdagen. Nu skal et større fokus på flere af FN's verdensmål gøre virksomheden til eksponent for den grønne omstilling, som er godt for klimaet og samtidig rummer et stort forretningspotentiale.

Det er vigtigt at efterlade en bedre verden til de kommende generationer, mener Scantruck A/S, som har taget konkrete skridt for at levere på klimadagsordnen. Det oplyser selskabet, der er Danmarks største udbyder af entreprenørmaskiner, teleskoplæssere og kraner.

– Vi bakker op om Global Compacts 10 principper og FN’s verdensmål, da de giver mening på flere niveauer. Vi bestræber os på at integrere principperne i vores forretning og værdikæde, og ønsker at sikre en bæredygtig udvikling, hvor vi lægger særligt vægt på at levere ydelser af høj kvalitet med begrænset ressourceforbrug, udtaler teknisk chef Eskild Jensen fra Scantruck.

- Vi bruger blandt andet verdensmålene som indikatorer for vores strategiske CSR-mål i relation til kunder og leverandører, miljø og arbejdsmiljø samt socialt ansvar. På den måde arbejder vi med udvalgte verdensmål og bringer dem i spil fra opgave til opgave, siger han.

Mere specifikt har Scantruck øjnene rettet mod specifikke verdensmål. Det gælder nr. 3 – sundhed og trivsel, nr. 7 – bæredygtig energi, nr. 9 – industri, innovation og infrastruktur, nr. 12 – ansvarligt forbrug og produktion og nr. 17 – partnerskab for handling. Disse mål er særligt relevante for Scantruck, da de i høj grad kan relateres til den grønne omstilling med innovative og teknologiske tiltag.  

Strategisk samarbejde

Scantruck har netop indgået et samarbejde med Teknologisk Institut i København, der har til formål at fastsætte en langvarig strategi og plan for, hvordan Scantruck bedst kommer ud over rampen med verdensmålene i samspil med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Planen er at gøre mere i forhold til den grønne omstilling. 

Det betyder samtidig, at Scantruck har konkrete planer undervejs på området. Snart lanceres en kundeportal, så der kan beregnes CO2-besparelser, laves kalkuler på maskinflåden og skabes data til miljøregnskabet. Scantruck har installeret varmepumpe, fået LED-belysning, etableret ladestandere til el- og hybridbiler og formuleret klare politikker. Desuden er Scantruck nu godkendt af de lokale miljøtilsyn- myndigheder i Skive og Ringsted og bidrager også på den måde til verdensmålene.

Digitaliseringen spiller selvsagt også en stor rolle, når det gælder den grønne omstilling. For Scantruck er teknologisk udvikling og digitalisering nemlig to sider af samme sag:

– Vi anser digitaliseringen som en innovativ løftestang. Vi udnytter de digitale muligheder på den række områder, eksempelvis inden for avanceret flådestyring, Smart Construction eller sikkerhedsfeatures på maskinerne. Med digitale værktøjer kan vores kunder opsamle en stor mængde data, der taler ind i deres egen grønne dagsorden, siger Eskild Jensen.


 

Læs også