Skallebølle Slagtehus skifter ejer

September 2022 kommer til at stå som en vigtig milepæl både i Ruth og Egon Karlsens 38-årige karriere som ejere af Skallebølle Slagtehus og for 36-årige Danny Millek, der fremover kan kalde sig ejer af slagtehuset. Overdragelsen blev markeret i fuld sol og med mange gæster den 2. september.

Mange gæster af slagtehuset og kunder gennem mange år havde valgt at lægge vejen forbi, da der i anledning af overdragelsen var åbent hus sidste fredag. Fremover ejes og drives Skallebølle Slagtehus af Danny Millek, der overtager efter Ruth og Egon Karlsen.

Solen skinnede, stemningen var god og grillpølserne fremragende, da Skallebølle Slagtehus fredag i sidste uge inviterede til åbent hus i anledning af, at Ruth og Egon Karlsen efter 38 år, gav stafetten videre til Danny Millek.

- Jeg blev ansat tilbage i februar 2021 netop med henblik på, at jeg skulle overtage, så jeg har gået og forberedt mig på dagen. Men derfor er der da alligevel en smule nervøsitet i mig, lød det fra Danny Millek, der hurtigt fastslog, at det heldigvis er en positiv spænding, og at han tror på egne evner og den gode forretning med de fantastiske medarbejdere, der allerede er.

- Så der er ro, glæde og forventning i maven, sagde han mellem lykønskningerne fra de mange kunder og forretningsforbindelser.

Ruth og Egon bliver lidt endnu

Ruth og Egon Karlsen bliver og hjælper til frem til årsskiftet, hvor de har valgt at gå på pension.

- Vi trapper ned og bliver her lidt endnu, så vi kan hjælpe Danny godt i gang, sagde 77-årige Ruth Karlsen. Det har vi det bedst med. Og så kan vi også nå at sige ordentligt farvel til vores kunder.

Ruth Karlsen har gennem årene stået bag disken i butikken og passet telefon og regnskab. Egon Karlsen har passet slagteriet og kontakten med blandt andet landmændene.

Og med Danny Millek i front bliver der i første omgang ikke ændret meget ved den måde, slagtehuset drives på.

Det fungerer

- Når man har haft succes med noget i 38 år, så må det være fordi, det fungerer, smilede han og lovede, at der selvfølgelig på sigt vil ske lidt nyt, så også Skallebølle Slagtehus følger med tiden, som de altid har gjort.

- Jeg går til opgaven med gejst og ydmyghed og er taknemmelig over, at Ruth og Egon fortsat vil være en del af huset. Jeg er så heldig, at jeg de sidste halvandet år, har fået lov at arbejde sammen med en levende legende (Egon Karlsen, red.). Ham skal jeg have så meget ud af, som overhovedet muligt. Det vil da være dumt af mig ikke at lytte til alle de gode råd, der er. Om jeg følger dem, er jo stadig mit valg, påpegede Danny Millek med et smil.

- Vi skal fortsat differentiere os fra blandt andet supermarkederne gennem kvalitet og god service. Og så skal vi være dygtige til at fremhæve, at vores dyr kommer direkte fra marken og ind til os. De er ikke blevet transporteret hertil med store vognlæs. Det er den direkte vej. Det er et stort kvalitetsstempel.

Topper den med bryllup

Danny Millek topper den travle start på september med at blive gift med sin Marianne anden lørdag i september. Sammen har de Alfred og Valdemar på tre og fem år. Danny Millek har i forvejen Sigrid og Benjamin på 10 og 14 år. Hele familien bor i Tommerup.

Læs også