Kurt Skare: Derfor er vi gået konkurs

Det er ikke fordi, at Skare Meat Packers har mistet kunder, at virksomheden i går indgav konkursbegæring, siger Kurt Skare.

Efter længere tids uro kom det onsdag frem, at Skare Meat Packers havde indgivet konkursbegæring. Uroen startede, efter at Fødevarekontrollen i forbindelse med et uanmeldt kontrolbesøg op til jul meldte virksomheden til politiet, fordi Skare Meat Packers efter Fødevarekontrollens opfattelse ikke kunne dokumentere sporbarhed i de produkter, der blev kontrolleret.

Ved besøget blev der også fundet 250 tons flere år gammelt kød, og det fik efterfølgende store kunder som Salling Grop og Rema 1000 til at opsige leveringsaftalerne med Skare Meat Packers. Men det er ikke derfor, at selskabets ledelse har valgt at dreje nøglen om.

- Vi har valgt at begære virksomhederne konkurs, fordi det er den bedste måde at styre sagerne på lige nu. Jeg har ikke givet op, siger han til TV 2.

Kan ikke låne i bygningerne

Han tilføjer, at konkursen skyldes mangel på likviditet.

- Bygningerne, hvor min virksomhed er, er omkring 300 millioner kroner værd, og jeg skylder kun 10 millioner kroner i dem. Men det er umuligt at få likviditet ved at låne i bygningerne, så derfor har jeg taget det her skridt, siger han til TV2.

Som følge af konkursen har flere hundrede ansatte hos slagteriselskabet mistet deres arbejde. Kurt Skare tilføjer til tv-stationen, at han håber på at kunne rejse ny kapital i samarbejde med udenlandske investorer. 

Læs også