Et naturligt og oplagt match

En fusion mellem jyske LMO og fynske Centrovice er et både naturligt og oplagt match, mener bestyrelsesformand i LMO, Nis Kristian Hjort, der ser et stort potentiale for et nyt fælles selskab på flere fronter.

Det er med rådgivning som med parforhold – det gælder om at finde den rigtige partner. Og det er præcis, hvad bestyrelsesformand i LMO, Nis Kristian Hjort mener, der er fundet, med en fusion mellem LMO og Centrovice.

En rådgivningsfusion, som han ser mange muligheder i fremadrettet – og hvor de to rådgivningsselskaber, trods betydelig størrelsesforskel, ikke er så forskellige endda, tvært imod:

- Jeg kunne se, at Centrovice ligesom os kørte full-line rådgivning. Og det er fremtidens rådgivning, hvor »massen« ikke bliver større, men rådgivningen skal kunne nå hele vejen rundt. Selv om vi i LMO er tre gange større end Centrovice, har vi det samme set up, og med fusionen bliver alle områder styrket, konstaterer Nis Kristian Hjort.

Han fremhæver i den forbindelse især rådgivning inden for husdyr, miljø og klima som områder, hvor de to rådgivningsselskaber matcher hinanden perfekt og fælles vil danne rammen om en stærk rådgivning fremadrettet.

Synergier og styrker

Både LMO og Centrovice er rådgivningsselskaber, der har oplevet en strukturudvikling som landbruget i øvrigt, med fusioner og sammenlægninger. En erfaring, som Nis Kristian Hjort ser som en styrke i forbindelse med en fusion mellem de to selskaber til ét selskab.

For det koster at kunne udvikle og tilbyde rådgivning i topklasse. Nis Kristian Hjort ser til gengæld et stort styrke- og synergi-potentiale i en fusion, illustreret med et eksempel:

- Eksempelvis er nye teknologier rigtig dyre, men det det er jo ikke dyrere at implementere ny teknologi for 580 medarbejdere.

Der er netop omkring 580 ansatte i de to selskaber – 430 hos LMO og 150 hos Centrovice.

Ikke en »lukket fest«

Med en fusion mellem LMO og Centrovice betyder det samtidig, at man ikke kun styrkes betydeligt på rådgivningsdelen, men også på den geografiske dækning på landkortet.

- Vi kan med en fusion få en god geografi ned gennem Jylland og over til Fyn, konstaterer Nis Kristian Hjort, der adspurgt om Syd- og Sønderjylland ikke også kunne være attraktivt, tilføjer:

- Intet er jo udelukket på forhånd, og der er ikke tale om en »lukket fest«. Men det kræver jo, at begge parter vil det.

Nis Kristian Hjort understreger dog samtidig, at man i LMO både før og efter en fusion med Centrovice i det nye selskab fortsat vil havde samarbejde med andre – eksempelvis Seges, præcis som man har det i dag – og som man fortsat vil have og udbygge fremadrettet.

- Lige nu handler det om en fusion, og det bliver det, vi koncentrerer os om foreløbig, slutter Nis Kristian Hjort, der udover at være formand for bestyrelsen i LMO også er formand i Vejle-Fredericia Landboforening, der er af de indtil nu otte landboforeninger bag rådgivningsselskabet LMO.

john@landbrugsyd.dk
tlf.: 76 60 30 44

Læs også