Ewers festede med kunderne

Korn- og foderstofforretningen Brødr. Ewers samlede lørdag aften landmænd fra det ganske land til fest med masser af musik, underholdning og sjove anekdoter.

Gæsterne kom fra nær og fjern, da korn- og foderstofforretningen Brødr. Ewers lørdag havde indbudt landbrugskunder og medarbejdere til 170 års jubilæumsfest.

Fra Nordjylland, Bornholm og Sjælland, ja fra hele landet og ikke mindst fra Sønderjylland strømmede de til festen i Kolding og var med til at skabe en god stemning med masser af god mad og drikkevarer samt et rigt underholdningsprogram.

De to brødre Claus og Hans Otto Ewers lagde ikke skjul på en stor samhørighed med det landbrug, som udgør grundstammen i virksomhedens dagligdag.

Der er brug for en større opbakning til et erhverv, som sikrer velstanden i Danmark, var nogle af de mere alvorlige budskaber, men der blev også budt på anekdoter og masser af humor.

Ordentlige og ærlige

Aftenens festtalere var formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, samt landbrugsformand på Sjælland og formand for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner.

Martin Merrild gav udtryk for, at vestjyder ikke sådan lader sig imponere, men alligevel mener han, at det er en helt fantastisk udvikling, Brødr. Ewers har været igennem.

- Det er de færreste virksomheder, der opnår at fejre 170 års jubilæum. Det er noget helt specielt. Jeres tipoldefar startede i 1848 – det var 34 år før, at landbruget overhovedet kom i gang med at eksportere, og før det første andelsmejeri i Hjedding blev dannet, sagde Martin Merrild.

- Hele jeres grundlag er på ærlig vis at handle med korn- og foderstoffer, og jeg er ikke i tvivl om, at succesen, og den udvikling I har præsteret, har baggrund i, at I har masser af kunder, forbindelser og samarbejdspartnere, der har oplevet jer som ordentlige og ærlige – ikke bare i jeres forretning, men også i jeres måde at leve på, sagde Martin Merrild og tilføjede:

- Mange andre virksomheder når kun til anden eller tredje generation. I er nået til femte generation – det er jeg imponeret over – sagt på vestjysk.

Glemmer aldrig sønderjyderne

Povl Fritzner lagde i sin tale vægt på Brødr. Ewers’ sønderjyske oprindelse. Han kom som ung ud at tjene ved Christiansfeld og ved Rødding og glemmer aldrig sønderjyderne for en dejlig tid.

Han glædede sig også over samarbejdet omkring Roskilde Dyrskue, hvor Brødr. Ewers sponsorer foderet til dyrene, og det lykkedes også fra scenen at få en aftale om forlængelse af sponsoratet.

De to topfolk fra landbruget blev efterfulgt af musikalsk underholdning og dans.

 

Læs også