bannerPos

FirstFarms opjusterer forventningerne til 2019

Der har været fart på hos FirstFarms i 2019. Tidligere på året købte selskabet denne svinefarm i Slovakiet, og nu opjusterer selskabet sine forventninger til årets regnskab med ti millioner kroner.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
21-10-2019 10:44
FirstFarms-koncernen opjusterer forventningerne til årets regnskab med ti millioner kroner, oplyser koncernen i en meddelelse.

Det er de høje svinepriser på det internationale marked, en god produktivitet i selskabets svinebesætninger, samt en afgrødeproduktion med et resultat som forventet for høsten 2019, der er årsag til opjusteringen.

- FirstFarms opjusterer, på baggrund af ovenstående, forventningerne med ti millioner kroner til et EBITDA på 90-95 millioner kroner og et EBIT på 43-48 millioner kroner mod tidligere 80-85 og 33-38 millioner kroner, skriver selskabet.

2019 har været et godt år for FirstFarms. TIdligere på året overtog selskabet denne gård i Slovakiet, og nu opjusterer koncernen, der ejer en række landbrug i Østeuropa, forventningerne til årets regnskab med cirka ti millioner kroner.

Samlet driver FirstFarms nu 19.500 hektar landbrugsjord, hvoraf ca. 8.500 hektar er ejet. Virksomheden har 4.800 søer, som fravænner 160.000 smågrise, og der sælges 100.000 slagtesvin om året. Mælkeproduktionen består af 2.500 køer med opdræt, som leverer 25 millioner kilo mælk om året.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next