bannerPos

Vilomix-jubilæum markeres i dag

22-11-2019 07:50

Samtidig med Vilomix´ 40-års jubilæum her i 2019 står en udvidelse af den eksisterende fabrik i Lime nu klar med en ny produktionslinje med yderligere 40.000 ton i kapacitet. Den ekstra kapacitet er som den øvrige fabrik højt automatiseret.

Begge begivenheder fejres med åbent hus for kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede i dag fredag 22. november klokken 12-16.

Fabriksudvidelsen indeholder også et nyt silotårn og en ny lagerbygning. Det nye silotårn er 20 meter højt og indeholder en komplet ekstra produktionslinje, da den nuværende fabrik ikke længere kan klare den stigende efterspørgsel for varer, selvom der køres i døgndrift. Den nye linje kan producere 40.000 tons. Den nye lagerbygning er på 3.500 m2 og er udstyret med to læsseramper, et nyt produktionskontor, værksted samt laboratorium.

- Udvidelsen af vores moderne og største vitamin- og mineralfabrik er en naturlig følge af en øget efterspørgsel efter vores højkvalitetsprodukter. Med den ekstra kapacitet kan vi i endnu højere grad tilfredsstille vores højeffektive danske og udenlandske kunders efterspørgsel efter vores kundetilpassede produkter. At vi står i 2019 til vores 40-års jubilæum og indvier den nye linje, gør mig ekstra stolt, siger Peter Iversen, adm. direktør for Vilomix.

Vilomix-konceptet var ved grundlæggelsen for 40 år siden – såvel som nu - vitamin- og mineralblandinger, som grovvareselskaber og landmændene selv kunne tilsætte husdyrfoderet.

 

Sociale grise vokser hurtigere

Forskning viser, at genetisk selektion for sociale egenskaber øger tilvæksten hos krydsninger. Samtidig viser foreløbige resultater, at grise i grupper med høje sociale avlsværdier har færre ørebid og er roligere.

Arealet under vådfoderkrybben er ikke fast gulvareal

Miljøstyrelsen har i en række helpdisk-svar beskrevet, at arealet under vådkrybben ikke kan medregnes som andel af det faste gulv. Ifølge Seges Svineproduktion har husdyrbrug, som hidtil har medregnet arealet under krybbe som fast gulvareal, mulighed for enten en retlig eller fysisk lovliggørelse.

Fleksibiliteten er det vigtigste

Egentlig er Väderstad Tempo-præcisionssåmaskinen grundlæggende udviklet til i højt tempo at tilså klodens enorme majsarealer. På fynske Hofmansgave anvendes maskinen især fordi den er så fleksibelt og med samme præcision sår både roer, spinat, raps og majs, siger driftsleder Dennis Hansen.

Måske den perfekte såmaskine til maskinstationen og driftsfællesskaber

De kommende Espro-såmaskiner fra Kuhn vil ifølge importøren, MI, få mange nye features, som kun vil gøre maskinen endnu mere velegnet og fleksibel til maskinstationer, driftsfællesskaber og hos landbrug med maskinsamarbejder.

Vårbyghøst i juli

På Østfyn blev høsten af vårbyg indledt i denne uge. Blandt andet på Langløkkegård i Kullerup.

Køberne kommer tilbage i afgrødemarkedet

Der har ikke været den store efterspørgsel efter afgrøder hen over sommermånederne. Det er der til gengæld nu, hvor salgs- og høstpresset så småt ebber ud. Det er blandt andet Kina, der udnytter de forholdsvis lave priser for afgrøder og kollapset i dollarkursen til at booke store tonnager fra især USA.

Styr på efterafgrøderne

Nu, hvor høsten er i fuld gang, gælder det om også at få styr på efterafgrøderne.
Side 1 af 1887 (37730 artikler)Prev1234567188518861887Next