bannerPos

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Maskinstationerne oplever ikke at være bremset af coronovirus - tværtimod, lyder det fra deres brancheforening DM&E. Arkivfoto
08-04-2020 08:39

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

Forår er lig med travlhed i maskinstationsbranchen, og det er der ikke meget, der kan lave om på; ikke engang coronavirus. For selvom samfundet gennemgår en enorm krise, skal de nye afgrøder etableres, så fødevareforsyningen kan fortsætte. 

- ”Maskinstationerne er første led i kæden, når det kommer til fødevareforsyning, og de har derfor mange opgaver lige nu, som skal udføres, således at vi kan sikre, at forsyningen af fødevarer ikke bliver påvirket. Men med de rette forholdsregler er det ikke noget problem, siger Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent i Danske Maskinstationer og Entreprenører. 

Maskinstationsbranchen er præget af soloopgaver, og netop derfor kan arbejdet fortsætte som normalt. Man sidder alene i førerhuset på traktoren, og der kan nemt holdes afstand, når der skal læsses gødning og såsæd. 

Forholdsregler

Der er stort set ingen opgaver, der kræver, at man er mange samlet. Samtidig foregår det meste af arbejdet udendørs, hvilket gør det nemt at holde god afstand. Dog bliver der taget forholdsregler. Mange steder er der sat skilte i dørene på traktorerne, hvor der står, at der kun er adgang for chaufføren, at man ikke må røre ved traktoren eller redskaber, og at der skal holdes to meters afstand.  

- Vi er i fri luft, og vi tager vores forholdsregler. Skifter vi traktor, spritter vi af, og vi sidder på hver anden stol i frokoststuen. Vi udfører opgaverne, så vi synes, det er forsvarligt, så vi kan holde hjulene i gang. Det hele kører altså på fuldt tryk, men vi passer på hinanden, fastslår formand for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen. 

mip

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.
Side 1 af 1851 (37009 artikler)Prev1234567184918501851Next