Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

Forår er lig med travlhed i maskinstationsbranchen, og det er der ikke meget, der kan lave om på; ikke engang coronavirus. For selvom samfundet gennemgår en enorm krise, skal de nye afgrøder etableres, så fødevareforsyningen kan fortsætte. 

- ”Maskinstationerne er første led i kæden, når det kommer til fødevareforsyning, og de har derfor mange opgaver lige nu, som skal udføres, således at vi kan sikre, at forsyningen af fødevarer ikke bliver påvirket. Men med de rette forholdsregler er det ikke noget problem, siger Kasper Kjær Jensen, chefkonsulent i Danske Maskinstationer og Entreprenører. 

Maskinstationsbranchen er præget af soloopgaver, og netop derfor kan arbejdet fortsætte som normalt. Man sidder alene i førerhuset på traktoren, og der kan nemt holdes afstand, når der skal læsses gødning og såsæd. 

Forholdsregler

Der er stort set ingen opgaver, der kræver, at man er mange samlet. Samtidig foregår det meste af arbejdet udendørs, hvilket gør det nemt at holde god afstand. Dog bliver der taget forholdsregler. Mange steder er der sat skilte i dørene på traktorerne, hvor der står, at der kun er adgang for chaufføren, at man ikke må røre ved traktoren eller redskaber, og at der skal holdes to meters afstand.  

- Vi er i fri luft, og vi tager vores forholdsregler. Skifter vi traktor, spritter vi af, og vi sidder på hver anden stol i frokoststuen. Vi udfører opgaverne, så vi synes, det er forsvarligt, så vi kan holde hjulene i gang. Det hele kører altså på fuldt tryk, men vi passer på hinanden, fastslår formand for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen. 

mip

Læs også