Nu er 79 smittet hos Danish Crown i Ringsted

Henover weekenden er tallet for Danish Crown-medarbejdere smittet med Covid-19 steget yderligere på det coronaramte slagteri i Ringsted. Nu begynder slagteriet at måle alle medarbejders temperatur.

På Danish Crowns slagteri i Ringsted er 79 medarbejdere nu konstateret smittet med COVID-19. Det er en stigning på 17 siden lørdag, hvor der var 62 smittede. Det meddeler Danish Crown i en pressemeddelelse.

I kampen for at bryde smittekæderne i Ringsted og begrænse risikoen for at få COVID-19 virus ind på virksomhedens øvrige slagterier og fabrikker i Danmark indføres der nu temperaturkontrol af medarbejderne, når de møder ind, lyder det.

- Vi kan nærmest ikke gøre for meget i bestræbelserne på at bryde smittekæderne og forhindre virussen i at komme ind på vores arbejdspladser. Derfor indfører vi nu temperaturkontrol kombineret med nogle få spørgsmål, hvis en medarbejder ligger lige på grænsen til at skulle sendes hjem, fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Alle, der får målt en temperatur over 37,8 grader, bliver sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste. Alle, der får målt en temperatur mellem 37 grader og 37,8 grader, bliver fortovsvisiteret, og er der de mindste indikationer på symptomer, bliver de sendt hjem med en opfordring til at lade sig teste.

»Fortovs-visitering« dækker over et begreb fra Sundhedsmyndighederne, hvor den enkelte bliver kontrolleret ved at svare på en række spørgsmål, som kan hjælpe til at afklare, om de udviser symptomer. Temperaturmålinger er generelt ikke en anbefaling fra de danske sundhedsmyndigheder.

- Vi har valgt at gå den her vej, da det kan hjælpe os til at finde enkelte medarbejdere, der er ved at blive syge. Samtidig vil det på daglig basis minde hver enkelt medarbejder om, hvor vigtigt det er at være opmærksom på symptomer og leve op til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger for at undgå smittespredning, siger Per Laursen.

Stigningstakten går ned

På slagteriet i Ringsted vil yderligere 300 medarbejdere mandag blive testet i det testprogram, myndighederne har opstillet. Alle medarbejdere skal testes en gang om ugen de kommende syv uger.

- Med 17 nye smittede i løbet af de sidste to døgn er stigningstakten i antallet af nye smittede heldigvis gået ned. Det ændrer ikke på, at vi står i en alvorlig situation med nu 79 smittede medarbejdere, så vi har stadig blikket stift rettet mod at få brudt smittekæderne, siger Per Laursen.

Danish Crown har omkring 850 ansatte på slagteriet i Ringsted. Derudover beskæftiger Fødevarestyrelsen og forskellige underleverandører cirka 150 medarbejdere på slagteriet.

ege

Læs også