Kvalitetskorn med kontant afregning og hurtig levering

Hauge Korn A/S har specialiseret sig inden for formidling og salg af kvalitetskorn til husdyrproducenter

Kornprøver i poser præsenteres for kunderne, der kan ligeledes får dokumentationen for de enkelte prøvers kvalitet.

– Jeg fik tanken om at handle korn som man handler grise, forklarer indehaver af Hauge Korn A/S, Jacob From, om baggrunden for sin virksomhed, der har base i Haderslev, men er landsdækkende.

Det var i 2013 at Jacob From tog springet og etablerede sit eget selskab efter flere års erfaring inden for handel med både korn og grise – blandt andet som sælger og salgsleder i virksomhederne DLG og SPF-Selskabet.

Og siden er det gået stærkt med et støt stigende antal kunder og omsætningsfremgange på mellem 30 og 60 procent hvert af de fem år. For der er bud efter kornet fra Hauge Korn A/S, der bygger på et ret enkelt koncept: - Handel med kvalitetskorn med afregning og levering inden for 24 timer.

Både køber og sælger kender pris og kvalitet på forhånd, og der kommer ikke ekstra omkostninger. Hauge Korn A/S formidler salget af korn mellem køber og sælger fra start til slut.

Stor interesse

- Der er stor interesse og der kommer nye kunder til hele tiden, forklarer Jacob From, der især oplever at det er ”mund-til-mund” anbefalinger af Hauge Korn, der får nye kunder til at henvende sig.

-  Og har de først handlet én gang hér, kommer de igen, tilføjer Jacob From, der har mange loyale kunder.
Køberne vælger kornet ud fra data-ark udarbejdet af Hauge Korn A/S, der så formidler ordren og betalingen. Pengene går via Hauge Korn der sætter ordren i gang. Inden for 24 timer er kornet leveret og pengene overført til sælger. Køber og sælger kender prisen, der altid er den samme for begge parter, hvor afregningsgebyret, der er betalingen til Hauge Korn, er regnet med i.

-  Jeg arbejder ikke med kontrakter og rabatter. Det adskiller mig fra foderstoffirmaerne, forklarer Jacob From, der samtidig understreger, at det stiller ham frit til at vælge de kvaliteter i korn, som han ønsker at sælge, og kan tilbyde køberne.

De fleste kunder findes i dag i det syd- og sønderjyske område samt Fyn, og Jacob From ser et stort potentiale i især resten af Jylland.

Kompetence bag selskabet

Hauge Korn A/S er, som navnet antyder, etableret som et aktieselskab, hvor man i bestyrelsen blandt andet finder den tidligere direktør i LandboSyd og Agrocura Finans & Råvarer, Gunnar Fink. Jesper Aarup er medejer af Hauge Korn, og arbejder blandt andet med udvikling af nye forretningsområder.

Og netop det med at trække på kompetente folk i et veletableret aktieselskab, har været vigtig for Jacob From.

-  Fra start blev der sagt til mig, blandt andet fra Gunnar Fink, at Hauge Korn skulle starte som et aktieselskab, husker Jacob From.

Basen hedder Haderslev, hvorfra Jacob kører ud til købere og sælgere – altid med dokumentation, analyseresultater og kornprøver i bilen.

Kunderne er i dag især større svineproducenter, der er hjemmeblandere på fodersiden, og dermed stiller krav til kvaliteten af de råvarer, der kommes i foderblandingen.

Se mere på www.haugekorn.dk

Læs også