bannerPos

Stor græsdemonstration hos Helms TMT-Centret

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
10-09-2020 12:50
Helms TMT-Centret har i dag afholdt stor græsdemonstrationsdag, hvor virksomhedens egne importmaskiner McHale, Schäffer og McCormick blev demonstreret.

I dag blev hele Helms TMT-Centrets store maskinprogram demonstreret i Lind ved Herning. Det var Schäffer-læssere, McHale-høst- og græsmaskiner og McCormick-traktorer, og de mange besøgende fik mulighed for selv at køre og teste de forskellige maskiner.

Udover de mange græsmaskiner blev McCormick-traktorerne og Schäffer-læsserne og vist frem og her var der også mulighed for at køre både læsserne og traktorerne selv.

En af de store nyheder på græsdagen i dag var den nye rundballepresser McHale Fusion 3 Plus med den nyeste filmteknologi. Presseren var udstyret med både vægt og fugtighedsmåler, og foran presseren var det en McCormick X7.670-traktor, der blev lanceret på Agritechnica sidste år.

En anden nyhed, der blev demonstreret, var nye McHale R68-78-centerrive, ligesom den nye skårlægger McHale Proglide også blev vist frem.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next