bannerPos

Syv nye traktorer klar til levering

Syv nye traktorer på stribe fra A.P. Andersen Maskinfirma I/S: - to styk Same Explorer 110, og fem styk Deutz-Fahr traktorer i modellerne: 6140 TTV, 7230 TTV, 7250 TTV Warrior, 7250 TTV, og 9340 TTV. Fotos: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
15-02-2020 11:54
A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Solen skinnede i funklende ny rød, grøn og endda sort traktorlak, da maskinforretningen A.P. Andersen Maskinfirma I/S torsdag havde gang i den sidste klargøring af ikke mindre end syv nye traktorer, der blev bestilt af jyske og en enkelt fynsk kunde i slutningen af 2019.

Maskinforretningen er autoriseret forhandler af Same og Deutz-Fahr, og begge mærker er repræsenteret blandt de syv nye traktorer, hvor to er de karakteristiske røde Same-traktor, mens fire af Deutz-Fahr-traktorerne er grønne - plus en enkelt sort, da det er specialudgaven »Warrior«.

A.P. Andersem Maskinfirma I/S har i mange år været autoriseret Same-forhandler, og i dag er der også Deutz-Fahr på programmet, efter at Same overtog Deutz-Fahr for år tilbage.

-  De to mærker supplerer hinanden godt. Same producerer jo mindre traktorer, mens Deutz-Fahr har de større, forklarer indehaver af A. P. Andersen Maskinfirma, Lars Andersen, der tilføjer at man har kunder til begge typer.

Same-traktorer er eksempelvis populære hos planteskoler og andre med mindre kraft- og kapacitetsbehov, mens Deutz-Fahr er populære hos landmænd, maskinstationer og andre med større kraftbehov.

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next