bannerPos

Tractor of the Year 2019 er med på Agromek

Tractor of the Year 2019 fuldt udrustet og klar. Fra i dag kan den ses på Agromek 2018.

AF: LIS AGERBÆK JØRGENSEN

REDAKTIONSSEKRETÆR
26-11-2018 15:52
Case IH deltager ikke på Agromek, men det gør Maxxum 145 Multicontroller.

Case IH høstede for lidt over to uger siden den tredje Tractor of the Year pris på stribe uddelt på EIMA messen i Italien. Tractor of the Year 2019 er Maxxum 145 Multicontroller, der er udstyret med den nyudviklede ActiveDrive 8 transmission med dobbeltkobling teknologi.

Nu kan man på Agromek opleve Maxxum 145 Multicontroller på stand 2618 i hal C. Dette er GreenTecs stand, og her vil Case IH traktoren være udstillet for at fremvise flere af de redskabsløsninger, som Kolding firmaet tilbyder.

Case IH-traktoren udnyttes maksimalt, da der både er redskaber i front-, baglift og frontlæsser. GreenTecs Redskabsramme HXF 2802 vil være monteret på frontlæsseren sammen med en Grensav LRS 1602. Redskabsrammen er en meget fleksibel løsning, da man har et stort udvalg af redskaber til hæk- og hegnsklipning, som man hurtigt kan på- og afmontere. I frontliften vil der sidde en GreenTec Slagleklipper FF 132, der både klipper græs og knuser små afklippede grene som ligger på jorden.

Afslutningsvis vil der være monteret en Spearhead Twiga FLEX 6000T armklipper, der har en arbejdsradius på 155 grader. Dermed opnår man et godt arbejdsmiljø med et perfekt udsyn til redskabet. Man kan også hurtigt af- og påmontere armklipperen samt redskaber. På Twiga FLEX armklipperen vil der være monteret en GreenTec Hegnssnitter RM 232, der både klipper og findeler materialet i én arbejdsgang, så man ikke skal bruge ressourcer på oprydning bagefter. Hegnssnitteren har en kæmpe kapacitet, da den har en arbejdsbredde på 2,3 m.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next